Pobunili se čuvari beogradskog zatvora: Odbili zatvorenike voditi na suđenja

ČUVARI Okružnog zatvora u Beogradu protestirali su zbog jednog od njihovih kolega koji je teško pretučen, a tijekom protesta su odbili pritvorenike odvoditi na suđenja i na redovne zatvorske šetnje.

Kako prenosi beogradski Blic, povod protestu u ponedjeljak bilo je premlaćivanje jednog od čuvara zatvora, 28-godišnjeg Aleksandra Mihailovića, kojega je grupa nepoznatih napadača u subotu uvečer presrela na ulici nakon odrađene smjene i pretukla ga palicama i kamenjem, zbog čega je završio u bolnici.

Zbog protesta u Beogradu otkazana sva suđenja

Čuvari su zatražili veću sigurnost u radu, bolje uvjete rada te da se premlaćivanje njihova kolege tretira kao napad na službenu osobu, tvrdeći kako sve okolnosti događaja upućuju na zaključak da su Mihailovića pretukli bivši pritvorenici toga zatvora. Zbog protesta čuvara tijekom ponedjeljka u Beogradu nije održano niti jedno suđenje na kojem su se morali pojaviti pritvorenici iz Okružnog zatvora.

Čuvari upozoravaju kako je njihova sigurnost značajno ugrožena od kada im je prije nešto više od godinu dana zabranjeno nošenje službenih pištolja, te da njihov posao nije nimalo lakši od redovnog policijskog posla. Predstavnike pobunjenih stražara primili su i predstavnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravosuđa, nakon čega je dogovoreno da će se čuvari danas vratiti na posao, no da će nastaviti pregovore s ravnateljem Uprave Milanom Obradovićem kako bi se povećala sigurnost zatvorskih čuvara.

Pročitajte više