Počela 9. konvencija SDP-a

POD SLOGANOM "Snaga za izmjene" na Zagrebačkom je velesajmu jutros s radom počela 9. konvencija SDP-a.

Izaslanici konvencije, njih 1358, danas bi trebali potvrditi Ivicu Račana za još jedan, četvrti po redu, predsjednički mandat.

Konvencija će, između četiri kandidata, izabrati i zamjenika predsjednika. Birat će se i tri potpredsjednika stranke, a za tu funkciju kandidiralo se 14 SDP-ovaca. Konvencija će izabrati i članove Glavnog te Nadzornog odbora stranke.

Nakon hrvatske himne i odavanja počasti poginulima u Domovinskom ratu, predsjednik SDP-a Ivica Račan pozdravio je okupljene te izrazio nadu da će današnja konvencija "odraditi za stranku važan i značajan posao".

Uz izaslanike konvenciji nazoče i brojni gosti - predstavnici Ureda predsjednika RH, političkih stranaka (HNS, HSS, HSP, SDSS, Libra, LS, IDS, DC i PGS), sindikata, socijaldemokratskih i srodnih stranaka iz Europe i svijeta, te Diplomatskog zbora.

Konvenciju su brzojavima pozdravili i britanski premijer Tony Blair, predsjednik SPD-a Njemačke Franz Muentefering. Predsjednik Socijalističke partije Mađarske Laszlo Kovacs, te predsjednik Socijalističke internacionale Antonio Guterres.


Pročitajte više