počela distribucija besplatnih udžbenika u zagrebačke osnovne škole

U 119 zagrebačkih osnovnih škola danas su Narodne novine počele distribuirati besplatne udžbenike za više od 68.000 učenika. L

Grad Zagreb je za besplatne udžbenike izdvojio 33,9 milijuna kuna iz gradskog proračuna i to je druga godina kako Grad izdvaja proračunske novce za udžbenike.

Distribuciju milijun komada besplatnih udžbenika u zagrebačke osnovne škole Narodne novine obavljat će svakodnevno do 31. kolovoza, tako da će 1. rujna, na prvi dan početka nastave svi učenici na svoje klupe dobiti besplatne udžbenike, rekao je voditelj Operativne distribucije Narodnih novina za Zagreb Ivo Čačić.

Distribucija besplatnih udžbenika krenula je jutros u Osnovnu školu Žitnjak, te po osnovnim školama u Trnju i u osnovnu školu August Šenoa u Selskoj.

Narodne novine će svakodnevno besplatnim udžbenicima opskrbljivati desetak zagrebačkih osnovnih škola, rekao je Čačić.

Voditelj nabave u Narodnim novinama Miroslav Vlahović rekao je kako će osim u Zagrebu ta tvrtka idući tjedan s besplatnim udžbenicima opskrbiti i 1.200 učenika u tri osnovne škole, dvije hrvatske i jednu talijansku u Rovinju. Rekao je da će besplatne udžbenike dobiti i učenici općine Kalinovec kod Đurđevca, ali da Narodne novine na natječaju nisu dobile posao za njihovu distribuciju.

U Hrvatskoj je 396.000 učenika u osnovnim školama.

(Hina) xbma ysšh

Pročitajte više