Počelo je natjecanje u uvlačenju u Milanovićevu guzicu. Vodi Glas Istre

Foto: EPA, Screenshot

POČELO je. 

Medijsko uvlačenje u guzicu izabranog predsjednika Zorana Milanovića službeno je otvoreno. 

Otvorio ga je Glas Istre i tako si odmah osigurao startnu prednost u onome što će zasigurno biti uzbudljivo natjecanje, barem za one koji vole gledati tip natjecanja koji završava u nečijoj guzici, ovoga puta u onoj novog predsjednika Milanovića.

Učinili su to tekstom naslovljenim "ZORAN MILANOVIĆ JE MODERAN, POŠTEN, NEKORUMPIRAN POLITIČAR i državnik Tuđmanovog kova" u kojem se oduševljeno i u najvećoj mjeri nekritički (uz hrpu hvalospjeva navedeno je tek nekoliko Milanovićevih mana, no one se minoriziraju) slavi pojava Zorana Milanovića. Uradak potpisuje osobno glavni urednik Glasa Istre Robert Frank.

"Politički nokauter, pošten, vrhunski intelektualac, pouzdana obitelj, ljetuje i zimuje jednostavno..."

Izdvajamo najfascinantnije dijelove:

- "Politički nokauter. Čovjek otvorenog garda i jakih udaraca."

- "Zoran Milanović je pošten čovjek."

- "U mentalnom kodu tog čovjeka snažno je izražen osjećaj za život po pravilima i zakonima."

-  "Kao vrhunski intelektualci Milanovići nemaju osobito lukrativne poslove niti se opterećuju vrijednošću novca. Statusni simboli su im, posebno njemu, znanje i snaga intelekta, a ne količina novca na bankovnom računu."

- "Supruga mu je nenametljiva, ozbiljna, uspješna i obiteljski pouzdana. Djeca su mu dobro odgojena i na svom mjestu." 

- "Novi predsjednik ljetuje i zimuje jednostavno, u okvirima prosječnog hrvatskog čovjeka, na nekom od hrvatskih otoka, poput Krka, ili na padinama osrednje skupih talijanskih i austrijskih skijališta."

- "Zoran Milanović je moderan čovjek. Normalan, prije svega."

- "Socijaldemokratski je orijentiran, ali i liberalan, tolerantan je, osjetljiv na slabije i empatičan. Ima istančan osjećaj za pravdu, solidaran je s onima koji u životu nemaju ništa osim gomile problema."

- "Ponekad je blagi nacionalist, ali to radi s mjerom te dozom prihvatljivosti. On je ljevičar skandinavskog tipa koji u sebi ima dimenziju umjerenog desnog."

- "Zoran Milanović je po svom političkom potencijalu državnik. Isto kao i bivši predsjednik Tuđman. Jedini su s takvom karizmom. Oboje su formatirani za najviše funkcije."

- "Milanović je u politici strastven do kraja, dalmatinski temperamentan, moćan, snažan, bučan."

- "Jednom je Ćiro Blažević rekao da nogomet igraju igrači, a samo je nekoliko nogometaša. To su Tuđman i Milanović, unatoč ideološkim razlikama. Rasni centarfori. Oni razumiju igru."

- "Novi hrvatski predsjednik Zoran Milanović je erudit, iznimno i široko obrazovan čovjek, dnevno informiran i maksimalno upućen u lokalnu, europsku i svjetsku politiku. On politiku doista živi, njome upražnjava svaki trenutak svog života. U pravom smislu riječi, Milanović je Aristotelovo političko i društveno biće, zoon politikon."

 

 

Pročitajte više