Počelo suđenje pohotnom fratru: Madunić šuti, sudac ga šalje psihijatru!

NA SPLITSKOM Općinskom sudu danas je započelo suđenje fra Anti Maduniću, kojeg Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tereti da je s dvije maloljetne župljanke imao spolne odnose.

Sudac Zoran Ivanišević potjerao je medije iz sudnice i prije no što je donio rješenje da se javnost isključuje s glavne rasprave radi zaštite maloljetnih oštećenica.

Je li bio normalan kada je bludio i davao iskaz sucu Lozini?

Kako Index doznaje, Madunić tvrdi da nije kriv! Brani se šutnjom, na pitanja (zasad) neće odgovarati. Sudac Ivanišević naložio je da se nad njim obavi psihijatrijsko vještačenje, i za inkriminirano razdoblje kada je bludio sa župljankama, te u doba kada je davao iskaz sucu istrage Slavku Lozini. Čini se da je svašta kazao tom prigodom.

Maknuli ga sa oltara pa se izgubio?

Fra Ante nije htio razgovarati s medijima, a ništa o postupku i stavu obrane nije htio kazati ni branitelj Željko Olujić. Kaže da ne može, jer je sud donio odluku da se javnost isključi iz postupka.

Madunić je djelovao dosta smušeno. Nije bio od nekog razgovora ni dok je čekao u sudskom hodniku početak rasprave, a ni nakon izlaska iz sudnice. Otkako su ga maknuli sa oltara, kao da nije svoj...

Pročitajte više