Podaci o popisu birača i na Pravosudje.hr

NA INTERNET stranicama Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave www.pravosudje.hr svim hrvatskim građanima u zemlji i inozemstvu je putem matičnog broja omogućen pristup podacima o mjestu njihova upisa u popis birača s naznakom osobnog imena, adrese i izborne jedinice, priopćilo je danas to Ministarstvo.

Također, na toj je stranici naziv nadležnog državnog ureda, kao i ime, broj telefona i radno vrijeme ovlaštene osobe koja vodi popis birača.

Stranice će se dopunjavati izmjenama do zaključivanja popisa birača tj. do 14. studenoga, a građani će po određivanju biračkih mjesta moći provjeriti i taj podatak.

Na istim stranicama građani mogu pronaći i sva mjesta u Hrvatskoj za koja se vode popisi birača s podacima o nadležnom uredu i ovlaštenoj osobi za vođenje popisa birača.

Iz Ministarstva pravosuđa podsjećaju da za predstojeće parlamentarne izbore građani mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravke u popisu birača do 8. studenoga 2003. Nakon tog roka, nadležne službe dodatno provjeravaju i uparuju podatke i pripremaju popise za zaključivanje i potvrđivanje.

Sve službe ureda državne uprave u županijama predale su na dostavu izvatke iz popisa birača, a građani, kojima još nije dostavljen izvadak iz popisa birača, razlog nedostavljanja izvatka mogu provjeriti u nadležnom uredu, priopćeno je iz Ministarstva pravosuđa koje napominje da su neke pošiljke vraćene neuručene.

Pročitajte više