Podignuta optužnica: Odvjetnik Zadro bio neubrojiv zbog kokainske psihoze kad je ubio čovjeka



ZAGREBAČKO Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv odvjetnika Darka Zadre koji je 14. rujna u kladionici na zagrebačkoj Trešnjevci upucao muškarca. Kako je izvijestilo odvjetništvo na svojim stranicama Zadro je optužen zbog počinjenja kaznenih djela ubojstva, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te zlouporabe opojnih droga.

U optužnici stoji kako je u 12:24 sati 14. rujna 2011. u Zagrebu u neubrojivom stanju uslijed tipične kokainske psihoze, zbog čega nije bio sposoban shvatiti značenje svojih postupaka niti vladati svojom voljom; ušao u sportsku kladionicu u Trakošćanskoj ulici 2, te bez razloga i povoda iz revolvera kojeg je držao u ruci s udaljenosti od oko dva metra ispalio hitac u glavu oštećenog J. D., koji se nalazio u prostoriji sportske kladionice i ispunjavao listić. Oštećenik je uslijed nanijete mu prostrijelne rane glave preminuo na mjestu događaja.

Okrivljenika se tereti i da je istom radnjom ugrozio život i tijelo zaposlenice i dostavljača robe koji su se nalazili u istoj prostoriji kladionice, pri čemu je dostavljač okrznućem hitca zadobio ogrebotinu desnog lakta.

Ujedno ga se tereti i da je tijekom rujna 2011. godine nabavio točno neutvrđenu količinu kokaina pa je 15. rujna 2011. u Zagrebu, prilikom pretrage stana i drugih prostorija kojima se koristi, policija u dnevnom boravku stana pronašla ukupno 3,27 grama kokaina.

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku do okončanja postupka produlji istražni zatvor.

Pročitajte više