Podignuta optužnica protiv monstruma iz Rijeke koji je godinama silovao i zlostavljao vlastitu kćer

Foto: 123rf

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv 55-godišnjaka zbog kaznenih djela protiv spolne slobode te protiv braka, obitelji i djece.


Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 55-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja dvaju teških kaznenih djela protiv spolne slobode i rodoskvrnuća, dvaju kaznenih djela bludnih radnji i jednog kaznenog djela nasilja u obitelji.

Godinama silovao svoju kći

Istraga je proglašena tajnom, u interesu postupka i zaštite osobnog života žrtve.

Optuženika se tereti da je navedena kaznena djela počinio od 2010. godine do sredine travnja 2017. godine, u Rijeci, na štetu danas 32-godišnje kćeri.


Podnijet je prijedlog da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, javlja DORH.

Kako javlja Novi list, muškarac je smješten u riječki zatvor krajem travnja ove godine, a istraga je potvrdila sumnje da je njegova kći bila žrtva kaznenih djela niz godina.

Tražio od kćeri da ga oralno zadovolji

Pozivajući se na izvore bliske istrazi, Novi list javlja kako se dio kaznenih djela dogodio u proljeće prošle godine u stanu u kojem oboje žive. Navode kako je u jednom slučaju tražio od kćeri da ga oralno zadovolji, a kada je odbila, zaprijetio joj je da neće izaći iz sobe i stana. 

Potom joj je skinuo odjeću i iskoristio njezin osjećaj straha i nemoći zbog ranijeg dugotrajnog psihičkog i fizičkog zlostavljanja kako bi zadovoljio svoj seksualni nagon, piše Novi list. Zbog stalnog zlostavljanja, 32-godišnjakinja pati od depresije od koje se i liječi.

Među ostalim kaznenim djelima, navodi se i kako je 55-godišnjak u alkoholiziranom stanju udario i maltretirao žrtvu.

Sudac istrage u Rijeci je, kada je otvorena istraga, osumnjičenom odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a odredio je i jamstvo od pola milijuna kuna, javlja Novi list.

Pročitajte više