Podignuta optužnica protiv Prometovog vozača koji je usmrtio 93-godišnjakinju na zebri

Foto: Index

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 61-godišnjeg vozača Prometa zbog izazivanja prometne nesreće u Matoševoj ulici 14. svibnja.

Terete ga da je oko 9.20 sati upravljajući gradskim autobusom Mercedes Conecto postupio protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno, da je na dijelu ceste na kojem je brzina ograničena na 40 kilometra na sat, vozio brzinom od 47,9 kilometara na sat, ne obraćajući pažnju na pješake na kolniku i obilježenom pješačkom prijelazu bez semafora. Propustio je upravljati sa osobitim oprezom i sigurnom brzinom tako da ne ugrožava pješake i da u slučaju potrebe može pravodobno zaustaviti vozilo. 

Na pješačkom prijelazu prednjim desnim dijelom autobusa udario je 93-godišnjakinju, koja je od posljedica preminula u splitskom KBC-u sat i pol nakon nesreće.

Koji mjesec kasnije, splitska Gradska uprava je na inicijativu kotara Spinut konačno postavila semafore na križanje koje se od mjesta nesreće nalazi niti sto metara. Stanovnici Spinuta tražili su semafore i ranije, no sve dosad gradska uprava nije imala sluha za njihove zahtjeve.

Pročitajte više