Podignuta optužnica protiv Srpkinje: Kćeri (4) u piće stavljala lijekove za smirenje

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Protiv majke M. R. (43) iz Smedereva Treće osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu podiglo je optužnicu zbog sumnje da je početkom godine trovala svoje dijete lijekovima za smirenje.

"Treće osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv M.R. (43) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršila krivično djelo nasilja u obitelji tako što je od početka 2024. godine do 8. ožujka, u stanju uračunljivosti, ugrozila tjelesni integritet člana svoje obitelji, i to maloljetnog djeteta", priopćeno je.

Njoj se na teret stavlja da je u Smederevu i u bolničkoj sobi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta "Dr. Vukan Čupić" u tekućinu rastapala sedative iz grupe benzodiazepina te ih davala kćeri da pije, a bez propisane terapije, pritom ne mareći za posljedice na zdravlje djevojčice, piše Blic.

"Ovakvo ponašanje okrivljene uzrokovalo je teško narušenje zdravlja maloljetne oštećene, koje se manifestiralo u vidu kliničkih poremećaja nestabilnosti pri hodu, trzaja ruke, cijelog tijela i pojačanog lučenja pljuvačke", piše u priopćenju Tužiteljstva.

Treće osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu predložilo je sudu da okrivljenoj produži pritvor, u kojem se nalazi od 8. ožujka 2024. godine. Prijeti joj kazna od dvije do deset godina zatvora.

Pročitajte više