Podnesen zahtjev za provođenjem istrage protiv Hrvoja Žužića

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zahtjev za provođenjem istrage protiv 23-godišnjeg Hrvoja Žužića, sina vlasnika Soliduma.

Zahtjev za istragom je podnesen zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a druga teško ozlijeđena. Podnesen je i prijedlog za određivanje pritvora.
 
Naime, Hrvoje Žužić je s 2,45 promila alkohola u krvi, jučer u 5.50 sati u Velikoj Gorici izazvao stravičnu prometnu nesreću u kojoj je poginula 19-godišnja Ružica Pavić, dok je njen dečko, 22-godišnji Hrvoje M., vozač Opel Corse na koju je naletio Žužićev BMW, zadobio teške tjelesne ozljede.

Hrvoje Žužić je do jučerašnje nesreće bio evidentiran za počinjenje čak 19 različitih prometnih prekršaja u prometu - jednom je uhvaćen u vožnji usprkos zabrani upravljanja vozilom, dva je puta ulovljen u vožnji bez položenog vozačkog ispita, šest je puta kažnjen zbog nepoštivanja brzine, pet puta zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, tri puta je zatečen bez dokumenata, jednom je evidentiran zbog nevezanja sigurnosnog pojasa, a jednom zbog nenošenja kacige na motociklu.

I.M.

Pročitajte više