Podobnik prosvjeduje zbog vajglove izjave o incidentu

PREDSJEDNIK Slovenske pučke stranke (SLS) i sudionik jučerašnjeg incidenta na graničnom prijelazu Plovanija Janez Podobnik u četvrtak je optužio šefa slovenske diplomacije Ivu Vajgla da je izjavom kojom je incident svrstao u kontekst skorašnjih parlamentarnih izbora u Sloveniji zapravo, kako se kaže, "na krajnje uvredljiv način ponovio izjave hrvatskih političara i medija".

Kako je u priopćenju za javnost u četvrtak navela Podobnikova stranka, s tom je izjavom Vajgl "uvrijedio slovenske zastupnike koji su bili uhićeni na slovenskom teritoriju i SLS-ova kandidata na izborima Jožka Jorasa".

Slovenska pučka stranka navodi da je normalno da u okviru predizbornih aktivnosti njeni članovi putuju po cijelom teritoriju Slovenije.

Podobnik je zapravo, po svemu sudeći, preslobodno interpretirao Vajglovu izjavu, želeći pokazati da je u suprotnosti s aktualnom vladom Antona Ropa, kojoj je do nedavno pripadao, i na strani predizborne Koalicije Slovenija Janeza Janše i Andreja Bajuka.

Šef slovenske diplomacije u srijedu navečer je, uz ostalo, doista rekao da je njegov "osobni dojam da se pokušava djelovati na rezultat slovenskih izbora", ali se iz njegove cjelokupne sinoćnje izjave, a i iz nekih ranijih prilikom ribarskih incidenata u Piranskom zaljevu, može jasno zaključiti da je Vajgl hrvatskoj strani pripisao pokušaje miješanja u slovensku predizbornu scenu navodeći da ona izaziva incidente.



(Hina) xfl ybr

Pročitajte više