Podravka kupila Eva sardinu

PODRAVKA, koja od 2001. godine distribuira proizvode Tvornice ribljih konzervi Adria, otkupila je za 15,5 milijuna kuna poznati Adrijin brand Eva. Prema ugovoru dviju tvrtki, zadarska će tvornica nastaviti proizvoditi Evu najmanje sljedećih pet godina, piše Banka magazin.

Brand Eva poznat je na domaćem te na tržištima srednje i jugoistočne Europe, ali za njenu bolju prodaju potrebna je još jača promidžbena kampanja za koju zadarska tvrtka nije imala dovoljno mogućnosti i sredstava.

Kupnjom branda Podravka u njega namjerava ulagati - od dizajna, ambalaže do promidžbenih kampanja.

Suradnja dviju tvrtki traje već šestu godinu. Osim distribucije Adrijinih konzervi na domaće i strana tržišta, Podravka s Adrijom surađuje i u segmentu ribarstva, tj. u izravnom otkupu sitne plave ribe od ribara.

Pregovori o preuzimanju Eva branda trajali su oko dvije godine. Na tržištu marka je poznata ponajprije po sardinama u sojinom i maslinovom ulju, s rajčicama ili bez rajčica.

Tvornica u vlasništvu Miodraga Lucića zapošljava 300-tinjak stalnih i još otprilike toliko sezonskih radnika. Iako se dugo nagađalo da će Podravka ući i u suvlasnički odnos s Adrijom, to se dosad nije dogodilo.

Pročitajte više