Podumljak: Policija štiti naoružane zaštitare kluba Princess; Policija: Nije bilo postupanja

UDRUGA Partnerstvo za društveni razvoj upozorava javnost na još jedan incident koji se navodno dogodio u četvrtak navečer, kako su priopćili, u kontroverznom lokalu Miss Fashion, odnosno bivšem lokalu Princess.

Iz udruge, naime, tvrde kako je Danijel Janjik, vlasnik prostora u Hebrangovoj 9, večeras oko 19.30 sati došao u lokal kako bi otkazao najam najmoprimcu. Janjik se, navode iz udruge, odlučio na to zbog kaznenih djela navodno počinjenih u tom prostoru.

Podumljak: Zaštitari su bili naoružani

"Kada su članovi obitelji Janjik, i to vlasnik Danijel Janjik i njegov otac Anto Janjik, došli u prostor i zatražili asistenciju policije, policija je nakon dolaska na mjesto događaja i uzetih formalnih izjava napustila navedeni prostor iako su u tom trenutku u prostor došli i naoružani zaštitari tvrtke Klemm security. Nakon što se policija udaljila, iako su u prostoru bili naoružani ljudi, te iako je u navedenoj situaciji MUP RH bio u više navrata upozoren od strane udruge Partnerstvo za društveni razvoj da bi u prostoru moglo doći do incidenta, djelatnici policije su se nakon šetnje po lokalu udaljili. Nakon što su se djelatnici policije udaljili, jedan od svjedoka, pozvanih da svjedoče zakonitom ulasku obitelji Janjik u svoj prostor, udaren je od strane zaštitara tvrtke Klemm Security", stoji u priopćenju udruge partnerstvo za razvoj koje potpisuje Munir Podumljak. Danijel Janjik i Anto Janjik kao i pozvani svjedoci, napustili su potom prostor, navode iz udruge.

Policija: Nemamo saznanja da su zaštitari bili naoružani

Iz zagrebačke policije, pak, tvrde kako se u lokalu nije nikakav incident dogodio te da nije bilo narušavanja javnog reda i mira niti postupanja službenika. Na pitanje je li itko zaradio udarac od jedne osobe u lokalu, službenik policije odgovara kako je policija u lokal dolazila dva puta, prvi put po dojavi vezano za pitanje imovinsko-pravnih odnosa, a drugi put jer je netko nekoga udario. "Kada je policija došla drugi put, nikoga osim zaštitara nije zatekla tamo", odgovor je službenika policije. Na pitanje jesu li zaštitari tom prilikom bili naoružani, iz policije odgovaraju kako nemaju saznanja o tome te nas zatražili da o detaljima sutra razgovaramo s glasnogovornicom.

No, Munir Podumljak iz udruge Partnerstvo za društveni razvoj pita se koji su to razlozi zbog kojih MUP RH "odbija adekvatno postupati prema tvrtki Klemm Security, djelatnicima i vlasniku tvrtke, odnosno prema vlasnicima Princess klub".

Pročitajte više