Poglavarstvo o prijedlogu proračuna Istarske županije

ČLANOVI Poglavarstva Istarske županije na današnjoj su sjednici prihvatili prijedlog županijskog proračuna za iduću godinu u vrijednosti 185.450.000 kuna, što je u odnosu na ovogodišnji proračun povećanje planiranih proračunskih sredstava za desetak milijuna kuna, odnosno 5,57 posto.

Komentirajući prijedlog županijskog proračuna, istarski župan Ivan Jakovčić ustvrdio je da se u svim elementima radi o razvojnom proračunu koji je ujedno, kako je rekao, ´dovoljno osjetljiv i na socijalnu problematiku u Istri´. On je ponovio da je strateški cilj njegova poglavarstva do konca mandata prepoloviti nezaposlenost u Istri, pa su upravo gospodarski rast i novo zapošljavanje neki od važnih prioriteta proračuna za sljedećih godinu.

Prema njegovim riječima, veći iznos sredstava nego dosad izdvojit će se za borbu protiv ovisnosti, za zdravstvo i znanost, te za kulturu.

Obrazlažući najosnovnije stavke prijedloga županijskog proračuna, pročelnica županijskog odjela za financije Silvana Kostešić izjavila je kako u strukturi proračuna za sljedeću godinu nenamjenska sredstva predstavljaju 44 posto, namjenska 19 posto, a ostatak se odnosi na sredstva namijenjena financiranju decentraliziranih funkcija.

Pročitajte više