U Njemačkoj golemi Airbus jedva sletio zbog orkanskog vjetra, pogledajte snimku

Screenshot: YouTube

SJEVER Njemačke je u četvrtak pogodila snažno nevrijeme s orkanskim udarima vjetra. Orkan Xavier odnio je sedam života, uništio krovove kuća, poplavio podrume, počupao brojna stabla i poremetio gotovo cijeli promet u tom području.

>> U Njemačkoj nakon orkanske oluje najmanje sedam mrtvih, otežan promet, uništene kuće

>> Sjever Njemačke pod orkanskim naletima vjetra, sedam mrtvih: "Ne izlazite iz kuća!"

Za vrijeme trajanja orkana Xaviera, Airbus A380 tvrtke Emirates s 500 sjedala pokušao je sletjeti na pistu aerodroma u Dusseldorfu. Slijetanje je prošlo relativno mirno, sve do trenutka u kojemu su kotači dotaknuli tlo. Tada se pilot morao izboriti sa snažnim vjetrom kako bi avion održao na pisti.



Autor snimke koju je na YouTubeu u samo dva dana pogledalo više od 5,5 milijuna ljudi, napisao je kako je snimio nekoliko tisuća slijetanja aviona u nekoliko zračnih luka u Europi tijekom proteklih godina. Ovo slijetanje avionom Airbus A380 bilo je "iznimno teško i zahtjevno".

"Iako je u početku sve djelovalo u redu, piloti su morali upotrijebiti sve svoje znanje kako bi avion poravnali s pistom i to izgleda prilično nevjerojatno. Nikada nisam vidio tako ogromnu reakciju aviona na vjetar, no srećom 500 putnika u avionu je sretno sletjelo na aerodrom. Ovo je video snimka koja svjedoči velikom umijeću pilota", napisao je ispod snimke njezin autor.

Pročitajte više