Pogledajte fotomontažu koja je digla Zadar na noge



FOTOGRAFIJA koju vidite iznad ovog teksta među Zadranima je postala pravi hit. Satirični prikaz lokalnih moćnika, inspiriran slavnom Leonardovom "Posljednjom večerom",  vrlo se brzo proširio internetom, preko e-maila i Facebooka, pa ju je u svojim medijima poželjelo objaviti i nekoliko lokalnih novinara.

Međutim, svi odreda naišli su na blokadu. Strah od "faca" prikazanih na "Zadarskoj posljednjoj večeri" bio je prevelik. A na fotografiji se, redom, nalaze: Božidar Longin, Stanko Zrilić, Živko Kolega, Miho Zrnić, Zdravko Livaković, Božidar Kalmeta, Zdenko Zrilić, Zvonimir Nižić Grof, Reno Sinovčić, Jadranko Lisica, Zlatko Lisica, Vlado Lisica i Damir Lisica.

"Ta takozvana zadarska mafija, koja je na desnoj strani slike, je u sprezi s lijevom stranom slike, zadarskim političarima, uglavnom iz HDZ-a. U sredini je Zdenko Zrilić, zadarski Isus, on je alfa i omega", kaže nam autor kontroverzne fotomontaže Vlado Šestan.

"Ja sam se želio malo satirično narugati stanju u Zadru, ali osobe koje su prikazane na slici su to shvatile kao nekakvu prijetnju", kaže Šestan, koji tvrdi da je zadarska policija čak pokrenula svojevrsni lov na autore sporne fotomontaže. "Upadali su ljudima u kuće, tražili tko je to napravio. Zato i želim javno reći da sam ja autor, pa neka dođu k meni. Što se mene tiče, možemo se vidjeti i na sudu", poručuje Šestan.

Pročitajte više