Pogledajte kako kosovski specijalci vuku vezanog srpskog dužnosnika na koljenima

Screenshot:: Index

JUČER se u Kosovskoj Mitrovici odvijala prava drama kada su dugim cijevima naoružani kosovski specijalci nasilno ušli u Mitrovački dvor i uhitili šefa srpskog Ureda za Kosovo Marka Đurića.

>> Srbi napuštaju kosovsku vladu: "Nećemo dozvoliti da se ponovi Bljesak i Oluja"

Danas se pojavila snimka na kojoj se vidi kako Đurića nakon uhićenja vezanog, a u jednom trenutku i na koljenima, specijalci vuku prema policijskom vozilu.

Đurića su nakon toga prebacili u Prištinu, gdje su mu tamošnji Albanci zviždali na ulicama. Odveli su ga na prekršajni sud, a onda ga prebacili na granicu sa Srbijom.

Đurić je danas u Beogradu izjavio da su njega i Srbe na Kosovu napali albanski separatisti.

"Teroristička banda me vukla kao psa"

"Jučer su albanski separatisti u Prištini, uz očiglednu i nedvosmislenu podršku onih koji su priznali jednostrano proglašenu nezavisnost KiM, na brutalan i nasilan način napali naš narod na sjeveru Kosovske Mitrovice s potpuno jasnim ciljem da nasiljem, terorom, zastrašivanjem i do zuba naoružanom bandom uz primjenu oružja i sile okupiraju i zauzmu sjever Kosova i Metohije", rekao je Đurić. Dodao je da za njega to nisu specijalci nego razularena teroristička banda.

"Vukli su me kao psa! Vukli su me za kravatu po ulici i na taj način htjeli poniziti. I ne samo mene, već cijeli srpski narod. Kada su vidjeli da smo u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici počeli razgovarati, na ljude i goloruk narod poslali su na stotine naoružanih ljudi. To je bila razularena teroristička banda", kazao je Đurić.

"Počeli su kundacima mlatiti zastupnike, građane, žene, cipelarili ih, bacali šok-bombe... I na kraju cijele priče mene su strpali u jedan transporter. Osim udaraca, nabijanja glave na koljena i slikanja selfieja, pokušavali su me zastrašiti tako da su mi držali nabijen kalašnjikov u trbuh. Jedan je izvukao i nož. Na tom putu do Prištine su pjevali ’Alahu ekber’u", tvrdi Đurić.

Dodao je i da bi se teror nastavio da nije stigao jedan telefonski poziv iz Beograda.

Podsjetimo, kosovski specijalci jučer su nasilno upali u dvoranu u kojoj se održavao skup Srba o unutrašnjem dijalogu na Kosovu. Pritom su koristili suzavac i šok bombe, a puškama su udarali sve koje su zatekli, uključujući i novinare.

Zbog toga su danas srpski političari na Kosovu objavili da izlaze iz kosovske vlade.

Pročitajte više