Pogledajte koliko plaćamo ravnatelja u čijoj bolnici dvije žene leže u istom krevetu

HRVATSKU je obišla fotografija dvije starije žene koje su u bolnici u Sisku stavili na isti bolnički ležaj. 

Fotografija je snimljena na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu u sisačkoj bolnici Dr. Ivo Pedišić. Pacijentice zajedno leže na istom krevetu, a jedna od njih je praktički na boku jer drugačije ne bi ni stale na ležaj. 

Ravnatelj sisačke bolnice Tomislav Dujmenović sve je pokušao opravdati rekavši da je takav smještaj pacijentica "trajao kratko". Precizirao je da je "trajalo nekoliko minuta" i da se "to događa rijetko". 

Ravnatelj Opće bolnice dr. Tomislav Dujmenović rekao je za Hinu kako je toga dana rano poslijepodne na odjelu bilo mnogo teških pacijenata, njih više od 60, koje je trebalo pregledati, obaviti dijagnostičku obradu i hospitalizirati ih.

"Takav se slučaj rijetko događa i osobno sam se angažirao kako bismo prihvatili i pregledali sve pacijente. Zbog njihove sigurnosti, na nekoliko smo ih minuta stavili zajedno u krevet jer bi za stariju osobu bilo rizično da pregled čeka sjedeći na stolcu. Za kratko smo vrijeme riješili problem", rekao je dr. Dujmenović.

"Naišao je dežurni dušebrižnik"

"Naš primarni cilj je zaštita zdravlja i života naših pacijenata i ovim putem iskazujem žaljenje ako je ovo bila neugodna situacija za pacijente, ali u tom trenutku je bila neizbježna kako bi se izbjegli puno ozbiljniji i neugodniji scenariji", dodao je ravnatelj koji kaže kako bolnica ima problem s prostorom i ležajevima još od potresa. 

Nakon događaja s dvije pacijentice, tvrdi Dujmenović, ostvaren je dogovor sa susjednim bolnicama da u slučaju gužve na OHBP-u vozila hitne pomoći pacijente odmah voze u Zagreb ili druge najbliže susjedne bolnice. 

Osim što ovakav tretman pacijenata ravnatelj Dujmenović pravda navodima da to nije trajalo dugo, zasmetalo mu je i što je fotografija uopće objavljena pa se još i obrušio na onoga tko ju je uslikao. 

"Ženi se ništa nije dogodilo, liječili smo ju. Da smo ju stavili da sjedne, možda bi pala. Ali, eto, netko od dušebrižnika je fotografirao taj prizor i poslao van", rekao je ravnatelj za 24sata

Tko je ravnatelj kojem više smetaju dušebrižnici nego to da dvije pacijentice leže u istom krevetu? HDZ-ovac, nedavno prešao iz pravaške stranke

A tko je ravnatelj kojem pacijentice leže zajedno po krevetima i koji onda krivca nalazi u "dežurnim dušebrižnicima" koji su to uslikali? HDZ-ovac, naravno. 

Tomislav Dujmenović 2016. godine postao je ravnatelj sisačke bolnice. Inače je urolog.

Relativno je svjež član HDZ-a. Naime, još 2021. bio je član HSP-a dr. Ante Starčević u kojem je proveo niz godina. 2014. je trebao biti i njihov kandidat za župana, no pravaši su na kraju odustali od te ideje i podržali - HDZ.

Kao član HSP AS-a bio je 2015. na presici na kojoj je predstavljena koalicija s HČSP-om. Šef potonje stranke sastavio je obrazloženje sklapanja koalicije, a dokument je završio ustaškim pozdravom "Za dom spremni". Dujmenović je na novinarske upite o tome rekao da je ZDS "stari hrvatski pozdrav". Ipak, rekao je da je riječ o pozdravu koji izaziva kontroverze i da ga osobno ne koristi. 

Od 2022. u imovinskoj kartici Dujmenović navodi da je član HDZ-a. 

Plaćamo ga 4490 eura mjesečno

A kad smo već kod imovinske kartice, recimo da Dujmenovića mjesečno plaćamo 4490 eura odnosno 33.830 kuna bruto, od čega mu na račun sjeda 3034.97 eura neto ili 22.862 kune. 

Dujmenović radi i kao sudski vještak. Naveo je da tako godišnje zaradi 2000 eura. 

Od Udruge blagajne uzajamne pomoći radnika zaposlenih u zdravstvu i umirovljenika iz zdravstva lani je uzeo pozajmicu od 5309 eura s nula posto kamate.

Što se nekretnina tiče, suvlasnik je kuće s okućnicom u Sisku ukupne površine 1002 m2 čiju je vrijednost procijenio na 66.361 euro. 

Apartman koji je procijenio na samo 1300 eura po kvadratu i štednja od 49.000 eura

Vlasnik je apartmana u Malinskoj od 43.32 m2 koji je u imovinskoj procijenio na samo 59.725 eura. Navodi kako je apartman kupio bankovnim kreditom. 

Također kreditom Dujmenovićeva supruga kupila je stan u Zagrebu veličine 49.49 m2 koji je u imovinskoj procijenjen tek na 61.848 eura. 

Supruga je vlasnica automobila Volkswagen T-Roc iz 2018. čija je vrijednost u imovinskoj procijenjena na 9954 eura. 

Dujmenović posjeduje 49.000 eura ušteđevine, za što navodi da je stekao od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada.

 

 

 

 

Pročitajte više