Pogledajte krugove u žitu u Svetom Martinu: Međimurje opet posjetili "mali zeleni"?

MISTERIOZNI krugovi u žitu nastali su u noći sa srijede na četvrtak prošlog tjedna između Svetog Martina na Muri i Donjeg Koncovčaka u Međimurskoj županiji.

U žitu je nastao simbol križa međusobno povezan sa 11 krugova promjera 6 metara, a sve skupa je veličine 70 puta 30 metara. Načelnik općine Franjo Makovec kazao nam je kako su krugovi nastali prošlog tjedna te da će se Općina potruditi da se naprave snimke iz zraka, jer bi se tada jasnije vidio križ koji je napravljen.

"Ako to radi netko od ljudi, onda to radi jako vješto i kada nitko ne vidi"

Stanovnici Svetog Martina na Muri kažu nam kako je to već četvrti put da se krugovi u žitu pojavljuju u njihovom kraju. Ne žele spekulirati posjećuju li ih "mali zeleni" ili se neki vrlo sposoban umjetnik igra s pričama o dolasku posjetitelja iz svemira. "Ili stvarno treba skinuti kapu onima koji rade takvo što ili je posrijedi nešto drugo", kaže nam stanovnik Svetog Martina koji je želio ostati anoniman te dodaje kako bi lokaciju trebali pogledati oni koji vjeruju u "male zelene".

"Ako to radi netko od ljudi, onda to radi jako vješto i kada nitko ne vidi", rekao je naš sugovornik te nam priča kako su se krugovi u žitu prvi put pojavili prije tri ili četiri godine i dodaje kako ne želi tvrditi da u Sveti Martin dolaze posjetitelji iz svemira, ali bi volio da znanstvenici ispitaju tu lokaciju. "Znanstvenici bi trebali ispitati ima li tu pozitivnih ili negativnih zračenja te potvrditi ili odbaciti tvrdnju da dolaze 'mali zeleni'", rekao je naš sugovornik i dodao kako do sada nitko nije na znanstvenoj bazi ispitao njihovu lokaciju.

Planira se avionski prelet preko lokacije

"Postoji sličan slučaj u Sloveniji, gdje su na lokaciju došli stručnjaci i izmjerili nekakvo zračenje", kaže naš sugovornik. Iz Općinskog vijeća Svetog Martina na Muri doznajemo kako se planira naručiti prelet zrakoplova preko lokacije da bi se fotografirali krugovi.

Pročitajte više