Pogledajte reakciju Plenkovićevog potrčka na pljeskanje HDZ-ovaca premijeru

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković danas je podnio godišnje izvješće o radu svoje vlade te o stanju države i nacije, nekoliko dana nakon sedme godišnjice preuzimanja Banskih dvora i izvršne vlasti 19. listopada 2016.

>> Vlada: Frka Petešić nije nikakav potrčko, bio je oduševljen privatnom šalom

Plenković je pokušavao govoriti, ali oporba je lupala po klupama jer Plenković nije bio u saboru uoči rasprave i jer im nisu bile dozvoljene stanke koje su tražili.

Podsjetimo, nakon stanki oporba se ima pravo obratiti i očito su željeli tu mogućnost iskoristiti prije Plenkovićevog govora, no preskočena je stanka zastupnika Suverenista Marijana Pavličeka, na što se oporba pobunila lupanjem koje je trajalo cijelih sat vremena Plenkovićevog izlaganja.

"Desna strana (sabornice) predano radi, a druga je jalna. Danas se razotkrila druga Hrvatska kao primitivna, isključiva i nepristojna. Pokazali su što je primitivizam u hrvatskom saboru", rekao je Plenković na kraju govora i slavodobitno podigao šake prema HDZ-ovcima, koji su ustali i pljeskali. Pljeskao je i Plenković.

Ovaj potez HDZ-ovaca oduševio je predstojnika Ureda predsjednika vlade Zvonimira Frka-Petešića. Njegovu reakciju možete pogledati u galeriji iznad teksta.

 

 

Pročitajte više