Pogledajte spašavanje luđaka koji je šest dana odbijao sići s 30 metara visokog stupa u Tulsi

STANOVNICI američkog grada Tulse posljednjih šest dana svjedočili su pravoj drami, koju je izazvao 25-godišnji William Sturdivant kada se popeo na visoki komunikacijski stup te poslije odbijao sići s njega.

William, koji ima povijest mentalnih teškoća na 30 metara visoki stup popeo se jer je bježao od zaštitara koji su ga uhvatili na privatnom posjedu u obližnjoj zgradi. Policija ga je pokušala nagovoriti da se spusti dok im je on samo ponavljao da treba malo razmisliti, a njegovo ponašanje postajalo je sve nervoznije s vremenom. Odjeven samo u kratke hlače, spavao je oslonjen na metalne grede, povremeno urlajući na okupljene ljude i policajce.

Tijekom šestodnevne krize spasioci su mu nudili hranu i vodu pod uvjetom da se spusti, ali je on sve ponude obijao. Jutros mu se jedan pregovarač, kojeg je podigao kran vatrogasnog vozila, prišao i neuspješno ga pokušao odvući u lift. Mladić se pritom samo jednom rukom držao za gredu i visio s velike visine.  William je naposljetku napokon svojevoljno pristao da se spusti te je ušao u lift, nakon čega je odvezen u bolnicu zbog dehidracije, piše Telegraph.

Pročitajte više