Pogledajte video brutalnog uhićenja branitelja Krčmareka, jednog od redara na Occupy Zagreb

POKRET Građanska solidarnost jučer je na YouTube postavio video na kojem se vidi kako dvojica policijskih službenika bez značke, naloga i obrazloženja brutalno upadaju na privatni posjed te uhićuju Sinišu Krčmareka nad kojim su primijenili represiju.

Kako navode, Siniša Krčmarek prekjučer je bio organizacijski redar 15.O Occupy Zagreb događaja. Hrvatski je branitelj od 1990. godine, invalid Domovinskog rata, član Hvidre i još brojnih drugih udruga.

"Nasilni i bezobrazni policajci"

Razgovarali smo jutros i s Krčmarekovom suprugom koja nam je ponovila kako ne zna zašto su uhitili njezinog supruga.

"Gospoda su odbila reći zašto su došli, nisu pokazali nalog, jednostavno su ušli u dvorište i odveli Sinišu na silu. 'Razgovarat ćemo u našoj kući, a ne u vašoj', samo su rekli. Bili su nasilni i bezobrazni", kazala nam je supruga.


Krčmarek inače kontinuirano sudjeluje u velikom broju građanskih inicijativa kao što su čišćenje vodocrpilišta u Velikoj Kosnici, uređenje obala rijeke Kupe u svrhu razvoja turizma, sadnja voćaka po urbanim sredinama te sudjeluje u organiziranju niza humanitarnih akcija.

Građanska solidarnost tvrdi i kako Krčmarek posjeduje više od 100.000 dokumenata koji dokazuju da vlast ne štiti interese naroda i države.

Policija tvrdi da je Krčmarek prijavljen jer je pucao iz zračne puške

IZ Policijske uprave zagrebačke tvrde kako su postupali prema Krčmareku, jer ga je prijavio susjed da iz dvorišta iz zračne puške puca prema zemljoradnicima na obližnjoj njivi. Kažu i da je Krčmarek u Velikoj Kosnici priveden jer nije želio policajcima pokazati osobnu iskaznicu te se pokušao udaljiti.

Iz policije kažu da se na snimci ne vidi da je Krčmarek počeo vrijeđati policajca. Dodaju i kako se ne vidi da je drugi policajac razgovarao s Krčmarekom nakon čega je on pristao doći u postaju. Prijavljen je zbog remećenja javnog reda i mira i vrijeđanja policajca. Policija nije ništa rekla o pokretanju disciplinskog postupka prema policajcima koji su bez naloga ušli na privatni posjed.

Pročitajte više