Pogledi uprti u pod: Vuk i Herak pristali na izručenje, ni riječi o ubojstvu Amara Mistrića

EDIN VUK i Anel Herak privedeni su danas oko 9.30 sati u Istražni centar Županijskog suda kao osumnjičenici za ubojstvo 23-godišnjeg konobara Amara Mistrića iz Sarajeva.

Pravo iznenađenje uslijedilo je na ispitivanju kod istražnog suca Stanka Grbavca. Unatoč golemom revoltu Sarajlija zbog bezrazložnog i mučnog ubojstva, Vuk i Herak su izjavili kako se ne protive izručenju.  To će uvelike pojednostaviti postupak izručenja BH vlastima, jer će za izručenje biti dostatna i dokumentacija kojom trenutno raspolažu hrvatska tijela progona. Točnije, međunarodna tjeralica.

Sudac Grbavac odredio je 22-godišnjacima Vuku i Heraku ekstradicijski pritvor u trajanju od 40 dana, no za očekivati je da će iz u Bosnu i Hercegovinu otpremiti već za koji dan. O samom djelu nisu htjeli ništa govoriti, branili su se šutnjom.

Vukov i Herakov boravak na splitskom sudu potrajao je  par sati, ali isključivo zbog toga jer je trebalo pričekati branitelje koje im je sud dodijelio po službenoj dužnosti. Dok su čekali ispitivanje, pripadnici navijačke skupine FK Sarajeva "Horde zla", bili su mirni kao bubice. Pogleda uprtog u pod, djelovali su posramljeno i kao da su se već pripremili za ono što ih čeka kad se vrate u Sarajevo.

U policiji ne pamte kad su im međunarodni kriminalci tako lako dolijali. Vuk i Herak su se, podsjetimo, sami jučer ujutro ušetali u policijsku postaju u Omišu kako bi se raspitali o prijavljivanju boravišta.

Pročitajte više