Pogoršanje vremena će potrajati. Evo kad se očekuje promjena

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

PRETEŽNO je oblačno u većem dijelu zemlje, uz kišu, a duž Jadrana lokalno ima i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom.

Današnja prognoza DHMZ-a

Oblačno mjestimice uz kišu, lokalno su mogući i jači pljuskovi s grmljavinom, u prvom dijelu dana na Jadranu i u njegovu zaleđu, a potom i u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za utorak.

Ujutro na kopnu mjestimice magla. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni u drugom dijelu dana u okretanju na sjeverni, prolazno i jak. Na Jadranu umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, u Dalmaciji ponegdje i jugo.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 21, na Jadranu 20 i 23 Celzijeva stupnja.

Odroni, kiša, pljuskovi, nevere

Iz Hrvatskog autokluba upozoravaju da je moguće zadržavanje vode na kolniku, kao i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali. Lokalno u unutrašnjosti ima i pojave magle, stoga je vidljivost smanjena pa se vozače poziva na veći oprez.

Kiša će i u nastavku dana biti češća u predjelima duž Jadrana, gdje, kako su i najavili iz DHMZ-a i dalje treba računati na lokalno izraženije pljuskove praćene grmljavinom, iako tijekom poslijepodnevnih sati i na mjestima u unutrašnjosti može biti izraženije oborine. Na moru su lokalno moguće nevere, pri čemu se ne može isključiti niti mogućnost pojave pijavica, prognozira meteorologinja N1 Tea Blažević.

Nastavlja se nestabilno, evo kad se očekuje promjena

Kako je najavila, tijekom srijede treba računati na povremene kišu i pljuskove, prema večeri i u noći na četvrtak, lokalno obilnije duž Jadrana.

Nestabilno, kišovito i pljuskovito ostaje i u nastavku tjedna. Uz južinu, temperatura zraka bez značajnije promjene.

Čini se da bi tek idući tjedan mogao donijeti stabilnije prilike, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali.

Pročitajte više