Pojačan je promet na gradskim cestama i prilazima turističkim mjestima

Ilustracija: Ivo Čagalj/PIXSELL

POJAČAN je promet na gradskim cestama i obilaznicama, pojedinim autocestama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima, izvijestio je rano jutros Hrvatski autoklub.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice na cestama u unutrašnjosti pa HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Mogući su zastoji i kolone

Povremeno su mogući zastoji i kolone na riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, pojedinim dionicama autocesta posebice uz odmorišta i na naplatnim postajama, Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, u trajektnim lukama, duž Jadranske magistrale na prilazima turističkim središtima, pojedinim graničnim prijelazima i na cestama na kojima se zbog radova vozi prema privremenoj signalizaciji.

Zbog kvara na dalekovodu prekinut je promet na županijskoj cesti Krndija-Punitovci. Na autocesti A1 Zagreb - Split - Ploče do 31. kolovoza između 20 i 7 sati svakodnevno (osim subotom i nedjeljom), zbog izvanrednog prijevoza, kratkotrajno (maksimalno 15 minuta) obustavlja se promet na čvoru Žuta Lokva. Na autocesti A3 Bregana - Lipovac kolona teretnih vozila pred naplatnom postajom Bregana u smjeru Slovenije duga oko jedan kilometar.

Do 10. rujna zbog sanacije nadvožnjaka u čvoru Lučko vozi se po dva sužena traka u oba smjera, uz ograničenje brzine na 60 kilometara sat, a privremena prometna regulacija je i na Jadranskoj aveniji. Zbog radova na nadvožnjaku Rugvica vozi se uz privremenu regulaciju prometa, u smjeru Lipovca po dva sužena prometna traka.

Na autocesti A7 na čvoru Sveti Kuzam zbog oštećenog kolnika u smjeru Krčkog mosta, vozi se uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat. Zbog osiguranja uvjeta za održavanje bakljade na Krčkom mostu će 4. kolovoza od 21 do 21:05 biti prekinut promet u oba smjera. U pomorskom prometu nema poteškoća, dok željeznički putnički prijevoz teče uglavnom redovito.

Pročitajte više