Pojavila se nova snimka. Izbliza se vide trenutak napada i uhićenje napadača

Foto: Screenshot Twitter/NHK

BIVŠI japanski premijer Shinzo Abe upucan je na predizbornom skupu u gradu Nara, blizu Osake na zapadu Japana. Napad se dogodio dok je Abe držao govor.

Na Abea su ispaljena dva metka, a drugi ga je hitac pogodio u leđa, nakon čega se srušio na tlo. Bivši japanski premijer nije pokazivao znakove života i hitno je prebačen u bolnicu.

Pojavila se nova snimka japanske televizije NHK koja izbliza pokazuje Abea koji drži govor u trenutku napada, a pokazuje i uhićenje napadača neposredno nakon što je upucao Abea.

Upozoravamo da bi nekim čitateljima snimka mogla biti uznemirujuća.

Tko je napadač

Japanski mediji javili su da je osumnjičeni za napad na bivšeg japanskog premijera Shinza Abea tijekom predizbornog govora 41-godišnji Tetsuya Yamagami iz Nare, grada u kojem se napad i dogodio.

Fuji TV izvijestila je da je napadač bivši pripadnik japanske ratne mornarice.

Uhićen je zbog pokušaja ubojstva, a pištolj je zaplijenjen. Prema neslužbenim informacijama radi se o pištolju koji je napadač sam izradio.

Dvije žene koje su svjedočile incidentu rekle su za NHK da je muškarac došao Abeu iza leđa dok je držao govor. Čuo se prvi pucanj, činilo se da nitko nije ozlijeđen, rekli su svjedoci. Kada je ispaljen drugi hitac, Abe je pao na tlo.

Pročitajte više