Pojavio se još jedan video cajki u vrhu DP-a. Glavni tajnik pjeva pjesmu četnika

Dabro u sredini Foto: Screenshot YouTube

Zapazili ste možda da je Domovinski pokret prije nekoliko dana objavio rat cajkama. Njihov splitsko-dalmatinski ogranak odlučio je stati na kraj, kako pišu, "kulturnoj kolonizaciji Hrvatske" koju provode "srbijanski turbofolk pjevači".

Jučer je, pak, DP u službenom priopćenju širio histeriju oko potpuno neprovjerenih informacija da su strani radnici pipkali curice na dočeku u Zagrebu, pa tako i dokazanu laž da je policija intervenirala zbog navodnog pipkanja.

No vratimo sa na rat cajkama na kojemu je DP također naumio skupiti jeftine političke bodove, ali se sve pretvorilo u kolosalan fijasko.

Naime, nakon što je DP izašao s inicijativom protiv cajki, Telegram je podsjetio na video najmoćnijeg čovjeka Domovinskog pokreta, formalno današnjeg zamjenika predsjednika, koji su objavili u ljeto 2021. Na razuzdanoj zabavi upravo uz cajke, Mario Radić snimljen je tako u Ceriću, pokraj Vinkovaca, kako stavlja krunu na glavu tamošnjem kontroverznom poduzetniku Vladi Čuljku, zvanom Vlado Citren, na njegovu imanju. Uz jednu pjesmu koja spada u sevdah, orio se i srpski narodnjak u izvedbi izvjesnog Bate Zdravkovića.

No sada se počela širiti još jedna snimka, stara dvije godine. Na njoj se i glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro zabavlja uz iste te srpske narodnjake protiv kojih se bori njegova stranka i zbog kojih želi uvesti novi predmet u škole kako bi "najmlađe generacije podučavao hrvatskoj kulturi, tradiciji i nematerijalnoj kulturnoj baštini".

Glavni tajnik voli pjesme pjevača koji je 90-ih huškao Srbe da ratuju s Hrvatima

Glavni tajnik DP-a i član predsjedništva te stranke na snimci veselo pjevuši narodnjački hit "Nisam te se nagledao" srpskog pjevača Zorana Gajića, poznatog po huškačkim ratnim "pjesmama" s početka devedesetih. Spomenimo, recimo, pjesmu "Srbin ćuti dok se ne naljuti". Neki od stihova u njoj glase: "Za Srbiju uvek spreman da se bije, još Srbina niko pobedio nije", "Srpska truba od Topole kad zasvira, teško onom tko nas dira", "Svaku silu slomićemo, za Srbiju ginućemo".

"Kako se svaki virus treba pokušati zaustaviti prije ulaska u organizam, tako i Domovinski pokret pokreće inicijativu za spas onoga što se još uvijek može spasiti. Jedini način za odupiranje istočnom melosu je upoznavanje i njegovanje vlastite kulture i tradicije. Tek upoznavanjem i življenjem vlastitih kulturnih vrijednosti možemo shvatiti koliko su one superiorne poplavi lakih nota s istoka", ističe u prilično dramatičnom priopćenju DP.

Propustili su, međutim, spomenuti i da se njihovi čelni ljudi očito ne mogu oduprijeti ne samo istočnom melosu nego i srpskim narodnjacima, pa i onima koje izvode pjevači koji su pjevali četničke i velikosrpske pjesme 90-ih.

To im očito ne smeta, ali im smetaju "rasprodane Arene od strane srbijanskih turbofolk pjevača, a preko toga i kulturna kolonizacija Hrvatske". 

Inače, Josip Dabro pažnju šire javnosti dobio je u proljeće 2021. godine kada se kandidirao za župana Vukovarsko-srijemske županije nakon što je napustio HDZ. Nakon napuštanja najveće hrvatske stranke Dabro je prešao u Domovinski pokret.

Pročitajte više