Pokojni Johnny Cash osvojio tri Country Music Awards

JOHNNY CASH, preminuo u rujnu, postao je ovih dana najstariji dobitnik Country Music Awards, osvojivši tri nagrade za djela nastala u posljednjoj godini života.

Na svečanosti, koju je u srijedu navečer prenosila američka televizija, odana je dirljiva počast "čovjeku u crnom".

Počast su Cashu odali brojni glazbenici, među kojima Kris Kristofferson, Sheryl Crow, Willie Nelson, Nitty Gritty Dirt Band, Travis Tritt i Hank Williams Jr., izvođenjem njegovih pjesama.

Cash je osvojio nagradu za album godine, singl godine i glazbeni video-spot godine - godine koju je njegov sin John Carter Cash opisao kao bolnu, u kojoj je njegova majka, legendarna country zabavljačica June Carter Cash, također umrla.

Nagrada za zabavljača godine otišla je u ruke Alana Jacksona koji ju je osvojio i prošle godine. Jackson je također nagrađen i kao najbolji country pjevač i za najbolju vokalnu izvedbu godine za duet s Jimmijem Buffettom "Its Five OClock Somewhere".

Martina McBride osvojila je nagradu kao najbolja country pjevačica.

Nagrada Horizon pripala je Joeu Nicholsu dok su Brooks i Dunn osvojili nagradu za duet godine. Randy Scruggs je osvojio nagradu za glazbenika godine, a pjesmom godine proglašena je "Three Woden Crosses" koju su napisali Doug Johnson i Kim Williams.

Cash, koji je preminuo 12. rujna, bio je nominiran u četiri kategorije.

Cashov album "American IV: The Man Comes Around" njegova je treća pobjeda u toj kategoriji. Njegov singl "Hurt" pobijedio je u kategoriji singla i video-spota godine.

Pročitajte više