Pokolj u kršćanskoj školi u SAD-u: Žena (28) ubila troje djece i troje odraslih

Foto: Policijska postaja Metro Nashville

U PUCNJAVI u privatnoj kršćanskoj školi u Nashvilleu, u Tennesseeju, ubijeno je najmanje troje djece i troje odraslih, a više osoba je ozlijeđeno. Policija je stigla na mjesto događaja i ubila napadača - 28-godišnjakinju iz Nashvillea. Još nisu poznati njen identitet ili motiv napada.

Bila je naoružana s najmanje dvije puške i pištoljem. Nakon napada troje djece je zbog ozljeda zadobivenih iz vatrenog oružja prevezeno u dječju bolnicu Monroe Carell Jr. u Vanderbiltu, gdje su proglašena mrtvima, navodi CNN. Policija vjeruje da je napadačica nekoć bila učenica škole Covenant. "Prema mojim početnim nalazima, u jednom je trenutku bila učenica te škole", rekao je John Drake, šef policijske postaje Metro Nashville. Dodao je da nije siguran koje je godine pohađala školu.

"Za sada znamo da je ubijeno troje učenika i troje odraslih ljudi" 

"U školi Covenant na Burton Hillsu došlo je do pucnjave. Napadača je eliminirala policija", objavila je policijska postaja Metro Nashville na Twitteru, a prenosi Sky News. Vatrogasci su objavili da su na mjestu događaja zatekli "mnogo ozlijeđenih". 

Roditeljima učenika rečeno je da se okupe u obližnjoj crkvi. Privatna škola Covenant ima oko 200 učenika od predškolskog uzrasta do šestog razreda, a osnovana je 2001. u sklopu prezbiterijanske crkve. 

"Za sada znamo da je ubijeno troje učenika i troje odraslih ljudi. Radimo na identificiranju žrtava. Uključujući napadačicu, u incidentu je smrtno stradalo najmanje sedmero ljudi", rekao je policajac Don Aaron.

Pročitajte više