Pokolj u obitelji: Amerikanac ubio petero svoje djece pa zatim presudio i sebi

OTAC pomračenog uma hicima iz vatrenog oružja pobio je petero svoje djece u dobi od sedam do 16 godina da bi nakon tog otišao od kuće i ubio se miljama daleko pored kasina u američkom gradu Auburnu, pedesetak kilometara južno od Seattlea.

Policija je 35-godišnjeg Jamesa Harrisona pronašla jučer rano ujutro u automobilu, koji je još uvijek bio upaljen. Šef lokalne policije Ed Troyer, kazao je kako se muškarac ubio hicem iz puške te da pored njegovog tijela nije pronađena nikakva oproštajna poruka.

U trenutku kad je Harrison pronađen, nitko nije ni naslućivao, kakva se zapravo tragedija dogodila u njegovoj obiteljskoj kući u mjestu Graham, u saveznoj državi Washington. Jučer popodne to je otkrio jedan od obiteljskih rođaka, koji je vidio jedno od djece kako nepomično leži na krevetu te pozvao policiju, prenose američki mediji.

Gnjusno ubojstvo

Harrison je radio kao mehaničar, a majka djece Angela Harrison, radi u obližnjem Wal-Martu. Policija je četvero djece pronašla na krevetima i jedno u kupaonici.

"Kako se ovakvo što moglo dogoditi? Svi se pitaju zašto je to učinio. To nikako nije u redu", kazala je Mary Ripplinger, majka djece koja su se igrala zajedno s ubijenom djecom.

"Ovo nije tragedija. Ovo je gnjusno ubojstvo. Sve upućuje na to da je ovo zvjerstvo počinio njihov biološki otac. Ako vam ovo jednostavno ne slama srce, ne znam što može", zaključio je šerif okruga Pierce, Paul Pastor.

B.V.
Foto: kval.com

Pročitajte više