Pokopan načelnik splitske policije Goran Lokas

GORAN LOKAS, načelnik splitsko-dalmatinske Policijske uprave koji je prije tri dana na Odjelu jedinice intenzivnog liječenja splitske Kliničke bolnice preminuo od posljedica izljeva krvi u mozak, pokapan je danas popodne na splitskome groblju Lovrincu.

Na posljednjem ispraćaju 49-godišnjeg Lokasa okupio se osim obitelji i rodbine velik broj kolega i prijatelja koji su se od njega prigodnim riječima oprostili i na jutrošnjoj komemoraciji u prostorijama PU-a.

Tako je, među inima, ravnatelj policije Ranko Ostojić kazao kako mu je teško oprostiti se od bliska suradnika i prijatelja kojega su, kako je rekao, krasili hrabrost, stručnost, upornost poštenje i čovječnost. Zamjenik načelnika PU-a Marino Dražin istaknuo je da je Lokas bio omiljen među kolegama te da su svi vjerovali kako će PU pod njegovim vodstvom ostvariti zapažene rezultate.

Komemoraciji i posljednjem ispraćaju Gorana Lokasa nazočili su i predstavnici dubrovačko-neretvanskoga PU-a, predstavnici grada Splita i splitsko-dalmatinske županije, Općinskog i Županijskog suda, Odvjetništva, Konzularnog zbora te brojni kolege.

Goran Lokas postao je načelnikom PU-a 14. ožujka ove godine kad je na tom mjestu zamijenio načelnika Serđana Guština. Točno nakon mjesec dana doživio je moždani udar odmah nakon redovita jutarnjeg kolegija, a nakon 19 dana borbe za život izgubio je i zadnju bitku.

Na načelnički položaj Lokas je došao s mjesta načelnika dubrovačko-neretvanskog PU-a. Do tada je obnašao mnoge važne dužnosti, a u MUP-u je od 1990. Počeo je karijeru u šibenskom, a zatim u splitskom PU-u, na mjestu zapovjednika trogirske i II. policijske postaje, a obnašao je i dužnost načelnika Odjela prometne policije. Za svoj rad redovno je dobivao najviše godišnje ocjene, a 1998. je zbog izuzetnih rezultata nagrađen MUP-ovom godišnjom nagradom.

Goran Lokas bio je sudionik Domovinskog rata.


Pročitajte više