Pokopana Ružica Pavić, žrtva Žužićevog pijanog sina

DANAS je u 15 sati na velikogoričkom Gradskom groblju pokopana Ružica Pavić, djevojka čiji je mladi život prekinut teškom prometnom nesrećom, koju je u srijedu skrivio 23-godišnji Hrvoje Žužić, sin vlasnika Soliduma i sutkinje velikogoričkog Općinskog suda

Koliko je Ruža, kako su je prijatelji od milja zvali, bila omiljena u svom gradu, pokazuje broj onih koji su, unatoč kiši, došli na njen pogreb. Osim shrvanoj obitelji i rodbini, suze su se danas slijevale niz lica brojnih prijatelja, bivših školskih kolega i profesora. Posljednje zbogom Ružici su došli izreći i bivši velikogorički gradonačelnik, ministar financija Ivan Šuker, sadašnji gradonačelnik Tonino Picula te saborski zastupnik Nenad Stazić.

Duga je bila kolona onih koji su laganim koracima pratili lijes od mrtvačnice do groba. Kiša je rominjala sve do trenutka kad je Ružica pokopana. S prvim ružama, koje su svojoj Ruži na lijes došli položiti i brojni prijatelji, kroz oblake su se počele probijati zrake sunca, kao da je i samo nebo htjelo reći: "Evo, Ruža je sada na ljepšem mjestu".

Tragedija koju će Velikogoričani zauvijek pamtiti

Stravičnu nesreću u kojoj je poginula Ružica, koja je u rujnu trebala navršiti 19 godina, i u kojoj je njen 22-godišnji dečko Hrvoje Matijašić teško ozlijeđen - zbog ozljeda kralježnice još uvijek nepokretan leži u bolnici, stanovnici Velike Gorice još će dugo prepričavati.

Te kobne srijede, 1. kolovoza, s 2.45 promila alkohola u krvi, jureći velikom brzinom u skupocjenom BMW-u 745, Hrvoje Žužić se zaletio u Opel Corsu u kojoj su se nalazili Ružica i njen dečko. Od siline naleta Corsa se zanijela, sletjela na meki teren i stražnjom desnom bočnom stranom naletjela na metalni stup ulične javne rasvjete, što je bilo kobno za Ružicu koja se nalazila na mjestu suvozača.

Zakon nije jednak za sve

Sinu vlasnika Soliduma i sutkinje velikogoričkog Općinskog suda to nije bio prvi put da je pijan divljao prometnicama. Do tragične nesreće je prikupio 19 prekršajnih prijava, od toga čak šest zbog prekoračenja brzine i pet zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a za sve to nikada nije bio propisno kažnjen.

I na samom pogrebu su se mogle čuti riječi nevjerice: "Kako li je samo uz tolike prekršaje i toliko puta uhvaćen pijan za volanom, još uvijek mogao imati vozačku dozvolu?", ali i riječi osude za hrvatsko pravosuđe jer da su "radili kad je trebalo, do ovoga ne bi došlo".

I.M.
Foto: I.L.

Pročitajte više