Pokopana trojica poginulih u nesreći u Brodotrogiru

NA MJESNOM groblju u Kaštel Štafiliću pokopani su poslijepodne otac i sin Ante (45) i Josip (18) Vržina, a u Kaštel Gomilici Ante Šamija (18), tragično preminuli u radnoj nesreći koja se prekjučer dogodila u Brodotrogiru.

Uz članove obitelji i brojne okupljene mještane, od preminulih radnika oprostili su se čelnici Trogira, Kaštela, Okruga, Splitsko-dalmatinske županije, Brodotrogira, predstavnici udruga iz Domovinskog rata i mnogi drugi.

Službu Božju, uz svećenike iz Kaštela, u Štafiliću je predvodio trogirski župnik don Tomislav Čubelić. Naglasio je kako su bol i tuga, koje osjećaju svi koji su poznavali preminule, neizmjerni, jer, kako je rekao, "u ovom se trenutku opraštamo od jednog mladog i jednog zrelog čovjeka, od oca i sina, brata i prijatelja, a u mislima smo i s onima koji su izgubili svoje najmilije na pragu života".

Na komemorativnom skupu u trogirskoj gradskoj vijećnici, održanom prije podne, od poginulih radnika oprostili su se gradonačelnik Vedran Rožić i predsjednik Uprave Brodotrogira Mateo Tramontana. Sa suzama u očima, potresen, Tramontana je poručio da će 9. studenoga ostati zapamćen kao najcrnji dan u dugogodišnjoj povijesti Brodotrogira.

"Zar postoji išta tužnije od toga kad u isto vrijeme i na istom mjestu poginu otac i sin, kad život izgube trojica osamnaestogodišnjaka", kazao je Tramontana izrazivši sućut obiteljima preminulih. Naglasio je kako će pokojni Ante Vržina ostati u sjećanjima kao vrijedan i uzoran dugogodišnji radnik i hrvatski branitelj.

U ime gradova Trogira i Kaštela, te općine Okrug, gdje je živio pokojni Marjanović, trogirski gradonačelnik Vedran Rožić obećao je pomoć obiteljima stradalih radnika, kazavši kako je svjestan činjenice da nema tog novca koji bi mogao ublažiti njihovu bol i tugu.

U Trogiru je danas dan žalosti, a odlukom gradskog čelništva otkazane su sve prigodne manifestacije u povodu dana grada, blagdana sv. Ivana Trogirskog, zaštitnika grada, 14. studenoga.

Posljednji ispraćaj četvrtog preminulog 18-godišnjeg Danijela Marjanovića bit će sutra u rodnom Travniku.

Četvorica radnika nastradala su u radnoj nesreći na brodu "Atlantik Frigo", koji se nalazi na remontu u trogirskom brodogradilištu, od trovanja plinovima nastalim izgaranjem izolacijske smjese u oplati broda.

Pročitajte više