Pokradena Titova imovina, nasljednici nemaju što podijeliti

TITOVI nasljednici će imati problema sa nalaženjem brojnih pokretnina koje su ostale iz Josipa Broza. Ne zna se gdje su skupocjene slike Francisca Goye i Oskara Kokoschke te satovi i nakit.

Nakon prvog ročišta o podjeli imovine, nasljednici su shvatili da na popisima nedostaju najvrjednije stvari. "Jovankini odvjetnici su odmah primijetili da su popisi sa imovinom koju treba podijeliti, a koji su na sud stigli iz Muzeja istorije Jugoslavije i Arhiva Srbije prethodno 'skraćeni'", kazao je odvjetnik Joške Broza, Goran Petronijević te dodao kako je dosta stvari nestalo, jer su ih u različitim razdobljima odnijeli "čuvari" Titove imovine, pišu Novosti.

Nestale su vrijedne slike i razni pokloni iz Titove ostavštine, a ukradene su i mnoge puške iz njegove vrijedne kolekcije. U kolekciji pušaka je, prema riječima Joške Broz, bilo 167 primjeraka, a na posljednjoj izložbi ih je bilo samo 67. Uz to, nestalo je i mnogo vrijednih satova, od kojih je 20 ukradeno prije šest godina na izložbi u Beogradu.

Različite državne komisije su napravile tri popisa Titovih stvari, a najvrjednija imovina se nalazila na četvrtom popisu koji je tri desetljeća bio tajan. Stvari sa toga popisa su procijenjene na 50 do 60 milijuna dolara.

Pročitajte više