Pokrenut osobni bankrot Todorića zbog neplaćenih režija. On: Nisam znao za dug

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zagrebački Opći građanski sud objavio je oglas da je Fina protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića pokrenula jednostavni stečaj odnosno osobni bankrot.

Todorićev osobni bankrot pokrenut je zbog neplaćanja režija - navode da nije platio račun za čistoću, komunalne usluge, prekršajnu kaznu i sudske pristojbe. Glavnica duga je 2650 eura, a ukupna dugovanja sa svim kamatama su 8000 eura. I nije riječ o režijama za Kulmerove dvore, javlja RTL.

U oglasu sud navodi da su pozvali Todorića da prijavi imovinu, ali da on to nije napravio. Po zakonu se onda smatra da i nema imovinu. Općinski građanski sud poziva one kojima je Todorić ostao dužan da, ako znaju, prijave njegovu imovinu i dokaze vlasništva kako bi se iz nje mogli naplatiti. 

Todorić: Svoje obveze uredno izvršavam

RTL je telefonski kontaktirao Todorića koji je poručio da svoje obveze uredno izvršava.

"Radi se o objektu na Pantovčaku 198 gdje nije plaćen, navodno, odvoz smeća. Ja 12 godina nisam vlasnik toga objekta. Moja supruga je nakon što mi nismo bili vlasnici više tog objekta prijavila to tamo gdje treba. Svoje obaveze izvršavamo prema Gradu i državi uvijek uredno", kazao je Todorić.

"Ovršni zakon ne bira žrtve"

Dopredsjednik udruge Blokiranih Sarajko Baksa kaže da su velike šanse za to da se Todorić pridruži blokiranim Hrvatima, kojih ima 185.000. Baksa govori da je ovaj slučaj pokazatelj da ovršni zakon ne bira žrtve.

"Gospodin Todorić, s obzirom na njegova financijska sredstva koja ima, definitivno nije da ne želi platit račun za odvoz smeća od 30 eura ili 70 eura za odvodnju. Što se dogodilo? Dogodilo se ono tipično, a to je da nije bio informiran o svom dugovanju", rekao je Baksa za RTL.

Isto tvrdi i Todorić. Upućeni kažu da će Todorić teško izbjeći osobni stečaj bez dobrog odvjetnika.

Pročitajte više