Pokrenuta biblioteka ´Junaci Domovinskoga rata´

VINKOVAČKA ´Neobična naklada´ i samoborski izdavač ´A.G. Matoš´ pokrenuli su biblioteku ´Junaci Domovinskoga rata´ u kojoj će biti objavljeno više od 20 knjiga, a prva knjiga pojavit će se na kioscima već idućega tjedna.

Svaka knjiga biblioteke ´Junaci Domovinskoga rata´ sadržavat će po deset literarno-publicistički obrađenih portreta, istinitih priča o hrvatskim junacima na oko 100 stranica, izjavio je autor Davor Runtić, dodavši da će se prva knjiga na kioscima ´Tiska´ u Hrvatskoj i BiH pojaviti već idućega tjedna po popularnoj cijeni od 15 kuna.

Nakana je nakladnika da na popularan način širi istinu o Domovinskom ratu, štujući žrtvu i doprinos junaka te moralne vrijednosti Domovinskoga rata.

´Mi se sjećamo samo poginulih, a ima junaka koji kao živi spomenici hodaju, a o njima tek nešto znaju samo njihovi prijatelji ili poznanici´, izjavio je Runtić, koji je bio ratni izvjestitelj iz istočne Slavonije od početka agresije na Hrvatsku.

U biblioteci ´Junaci Domovinskoga rata´ bit će obrađeni portreti junaka od Dubrovnika do Vukovara - njih oko 200. Sve knjige trebale bi, kako je zamišljeno, biti objavljene u sljedeće dvije godine, a u prodaji bi se pojavljivale pojedinačno svaka dva mjeseca.

Pročitajte više