Isusovci pokrenuli crowdfunding kampanju za centar koji pomaže izbjeglicama

Foto: JRS

U ZAGREBU je danas otvoren Centar za integraciju izbjeglica "SOL". Centar je otvoren na adresi Maksimirska 286, u zagrebačkoj Dubravi, a ideja otvaranja centra je povezivanje izbjeglica s lokalnom zajednicom.

Istodobno je, uz otvaranje centra, pokrenuta crowdfunding kampanja "Jučer stranci, danas susjedi", s ciljem prikupljanja dodatnih financijskih sredstava za provođenje aktivnosti tog centra. Kampanju je pokrenula Isusovačka služba za izbjeglice. Prikupljanje novca od donatora za ovaj projekt je na ovom linku

Centar za integraciju izbjeglica "SOL" pokrenut je još početkom godine kako bi pružio potporu osobama i obiteljima koje su u Hrvatskoj dobile status izbjeglice u njihovom integracijskom procesu. U Centru će izbjeglice dobiti organiziranu podršku s naglaskom na učenje hrvatskog jezika kao prvog koraka integracije te posredništvo u prekvalifikaciji i zapošljavanju. 
 
Provodit će radionice posvećene djeci i ženama
 
"Također, naš tim organizirat će i provoditi niz radionica posvećenih djeci i ženama kao i interkulturalne susrete između građana i izbjeglica - kako bismo stvorili odnos povjerenja te gradili temelje budućim prijateljskim i poslovnim suradnjama", priopćeno je iz Isusovačke službe za izbjeglice.
 
Radi se o neprofitnoj humanitarnoj udruzi čija je misija pratiti, služiti i zagovarati prava izbjeglica. U Hrvatskoj aktivno djeluju od 1993. godine. Bave se pružanjem potpore osobama s međunarodnom zaštitom u Hrvatskoj u njihovom procesu integracije kroz asistenciju u obilasku institucija, tjednim posjetama njihovih domovima, pomaganjem u pronalasku poslova i organizacijom različitih integracijskih susreta s lokalnim stanovništvom te aktivno zagovaraju prava izbjeglica i provode projekte i javne kampanje s ciljem podizanja svijesti o problemima i položaju izbjeglica.

Pročitajte više