Pokrenuta stranica "obožavatelja" Marina Miletića, rugaju mu se i objavljuju snimke

Screenshot: Facebook

PREMA istraživanju N1 televizije i MASMI Adriatice, na lokalnim izborima u Rijeci bi u drugi krug trebali ući SDP-ov kandidat Marko Filipović s 20.6 posto glasova i Mostov Marin Miletić s 14.6 posto. 

Doduše, treba napomenuti i da je prema anketi Miletić za samo 0.1 posto bolji od neovisnog Davora Štimca i 1.3 posto bolji od HDZ-ovog Josipa Ostrogovića.

Miletić prema istraživanju ima podršku mladih od 18 do 29 godina, a većina njegovih glasača simpatizira Most i glasa za njega zbog sličnog svjetonazora (vjernik, vjeroučitelj).

Miletićevi "obožavatelji" pokrenuli stranicu

Istog dana kada je objavljeno istraživanje na Facebooku je pokrenuta stranica "Marin Miletić - moj gradonačelnik". Stranica trenutno ima nešto više od 300 pratitelja, a u opisu samo kratko stoji da se radi o "stranici obožavatelja lika i djela Marina Miletića".

Na stranici se objavljuju isječci iz Miletićevih javnih nastupa i objava na društvenim mrežama te se u statusima prepunima sarkazma i ironije administratori rugaju njegovim stavovima.

Spočitavaju mu i bliskost sa Željkom Markić, borbu za zabranu pobačaja i napade na, kako to Miletić kaže, "LGBT ideologiju".

Javljaju nam se Marinovi glasači koje je uznemirio novi slogan. Mi vam jamčimo da je stvar pod kontrolom 😉 😇 🙏🙏🙏 #Rijeka2021 #Marinmojgradonačelnik #vjerujemo #donirajMarinu

Objavljuje Marin Miletić - moj gradonačelnikČetvrtak, 18. ožujka 2021.

"To je pokazatelj da radimo jako dobro"

Kontaktirali smo i Marina Miletića koji kaže da je vidio stranicu, ali da ne zna tko je njen autor te da nije ni na kakav način povezan sa stranicom. 

"Moj tim i ja ne služimo se lažnim stranicama ili lažnim profilima na društvenim mrežama. Uvjereni smo da se skrivanjem iza lažnih profila ne može postići nikakav veći cilj", kaže Miletić.

Tvrdi da je trenutno fokusiran na kampanju koju je zajedno sa svojim timom započeo još u rujnu prošle godine. 

"Članovi mog tima su me upozorili da netko izvlači dijelove mojih vlogova, podcasta i nastupa pa ih editira s ciljem moje diskreditacije. To je sve pokazatelj da radimo jako dobro i da su moji politički suparnici prilično uplašeni. Kako god, ja se na anonimne autore neću osvrtati, a jedini sud o njihovom i mom radu dat će Riječanke i Riječani 16. svibnja", rekao je Miletić.

Tko je Marin Miletić?

Podsjetimo, Miletić je kao sindikalni povjerenik svoje škole na velikom prosvjedu prosvjetnih radnika na Trgu bana Jelačića održao žestok govor u kojem je napao vladu i premijera Andreja Plenkovića, nakon čega je uslijedila službena osuda iz Crkve.

Smijenjen je s mjesta vjeroučitelja u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci. 

Index je nedavno objavio svjedočenje bivše članice katoličkih skauta, koje vodi Miletić, koja je otkrila da ih je kontroverzni vjeroučitelj kao djecu tjerao da uzvikuju ustaški pozdrav “Za dom spremni”. Miletić to nije demantirao kada mu se Index obratio za komentar.

Ratnog zločinca usporedio sa Sokratom

Miletić je neko vrijeme pisao kolumne za riječki Novi list, a u međuvremenu je postao redoviti kolumnist katoličkog portala Bitno. Suradnja s Novim listom je prekinuta jer riječki dnevni list nije htio objaviti njegovu kolumnu u kojoj osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka uspoređuje sa Sokratom te ga glorificira jer je izabrao “časnu smrt” umjesto “besramnog života”.

Samoubojstvo je inače smrtni grijeh u katolicizmu, no Miletića to nije zaustavilo da ispiše hvalospjev samoubojici Praljku, za kojeg je napisao da je ispijanjem otrova dokazao da mu je “savjest čista”.

U mladosti bio huligan

Kao vjeroučitelj je radio u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci koju su nekoć osnovali isusovci. Prema vlastitom priznanju, u mladosti se ponašao nasilno, premlaćivao ljude i bio nogometni huligan te je čak jednom prozvan javno na misi jer je izbio zube jednom mladiću. Miletić je u tom trenutku bio, dakle, i ministrant i čovjek koji na ulici premlaćuje ljude, ali ga je onda Bog promijenio na bolje, ispričao je u intervjuu za Bitno.

“Prestao sam ulaziti u tučnjave, iako sam imao još dvije situacije u koje sam uletio kad su cipelarili neke dečke na podu… Tada sam se umiješao, ali da zaštitim čovjeka koji je ležao na podu. Promijenio sam se i odlučio mijenjati i dalje”, ispričao je Miletić o tom ključnom momentu svog života kada je bio 18-godišnjak. 

Završio je teologiju i postao vjeroučitelj te vođa katoličkih skauta, a i dalje je pripadnik navijačke skupine Armada.

Svađa oko joge i bivše predsjednice

Sudjelovao je i u svađi među katolicima kada je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otkrila da vježba jogu, što je katolicima zabranjeno.

Kolindu je tada na svom Facebooku napao Ike Mandurić, isusovac kojem su nakon toga nadležni zabranili istupe u javnosti, a Miletić je u svom videu naveo kako je Mandurić sankcioniran po nalogu s Pantovčaka.

Miletić je, između ostalog, prozivao i kler "koji se predstavlja nepatvoren i autentičan, a onda ide u Italiju i druže se... ahem... onako kako se druže". 

Tvrdi da mu je Padre Pio rekao da prestane nositi uske majice

U jednom je trenutku objavio video u kojem tvrdi da mu je katolički svetac Padre Pio rekao da više ne nosi uske majice. Padre Pio je umro 1968.

Istaknuo se i kao žestoki promotor i podržavatelj Hoda za život, redovitog godišnjeg prosvjeda čiji je konačni cilj zabrana prava na pobačaj.

Pročitajte više