Pokrovac: Policija na Čobankovićevu intervenciju prekinula privođenje seljaka

PREDSJEDNIK Hrvatskog seljačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije Tomislav Pokrovac potvrdio je za Index kako je pet ili šest poljoprivrednika iz njegove županije odvedeno danas na obavijesne razgovore u policiju.

> Tko će platiti štetu nastalu blokadom prometnica?

> Seljaci sa cesta povukli traktore

"Na osobnu intervenciju ministra Čobankovića spriječene su daljnje akcije", rekao je za Index Pokrovac te dodao kako se netko poželio igrati načelnika policije. On je izjavio i da su poljoprivrednici ogorčeni takvim postupcima policije, a navodno im je bilo obećano da plavci neće poduzimati nikakve korake vezano uz događaje tijekom prosvjeda.

Privođenje trojice seljaka zbog jučerašnjih događaja tijekom prosvjeda potvrdio je i glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela. "Tijekom prijepodneva smo pozvali tri osobe na obavijesni razgovor zbog okolnosti tijekom jučerašnjih događaja na prosvjedu. Osobe su potom puštene kućama. Mi ćemo nakon utvrđenih svih relevantnih činjenica vezanih uz jučerašnje događaje u daljnjem kontaktu s ostalim institucijama poduzimati odgovarajuće mjere i radnje iz naše nadležnosti, odnosno poduzimat će se određeni koraci u podnošenju određenih prijava", kazao je Žgela za Index.

Policija ne želi komentirati Čobankovićevu intervenciju

Glasnogovornik ne želi komentirati informaciju da su privođenja prekinuta na osobni zahtjev ministra Petra Čobankovića. "Ne mogu to komentirati i nemam tu informaciju", kazao je Žgela. Podsjetimo, jučer je u dva navrata na nadvožnjaku prema Jarmini došlo do naguravanja seljaka i policajaca. U sukobu nije ozlijeđen niti jedan policajac, a nije bilo niti oštećenja na službenim vozilima. Sukob se dogodio na cesti između Vinkovaca i Osijeka.

Pročitajte više