VIDEO Pokušaj ubojstva u Splitu: Maskiran ušao u kafić u zgradi Belvedere i zapucao na vlasnika

Foto: Dragan Miljuš/Index

PONOVNO se puca na splitskim ulicama. Večeras oko 21.20 hicem iz vatrenog oružja ranjen je vlasnik kafića u zgradi Belvedere u Vukovarskoj ulici, 32-godišnji I. B. Metak ga je pogodio u bedro i prema posljednjim informacijama iz splitske bolnice, život mu nije u opasnosti. 

32-godišnjaka je ranio maskirani napadač. Ušao je u kafić i zapucao. Šok je bio potpun. Ljudi su se razbježali na sve strane, a vlasnik kafića je ostao ležati u lokvi krvi.

Partner čekao s vozilom spremnim za bijeg

Maskirani napadač je pobjegao, nekih stotinjak metara dalje čekao ga je partner s vozilom spremnim za bijeg.

Policija je na ulice uputila sve raspoložive snage. Dvojicu traže, zasad nema informacija jesu li bili uspješni i pronašli ih.

Na mjestu napada, pred kafićem u tijeku je očevid. Policija traži dokaze, problem im je loša rasvjeta. Pred zgradom Belvedere zatekli smo nekoliko policijskih vozila i policajce koji su, nakon što su se pojavili prvi novinari, odlučili pomaknuti policijsku traku i ograditi veće područje.

U blizini se okupila grupa vozača Ubera. Nisu bili tu kada se pucalo, ali su čuli što se dogodilo. Uglavnom se žale na splitske taksiste koji im zagorčavaju život.

Pred kafićem se pucalo prije godinu dana

Čini se kako su dvojica pobjegli uskom ulicom prema Vrhu Visoke, a ne Vukovarskom.

Pred kafićem u kojem je ustrijeljen 32-godišnjak pucalo se već prije godinu dana, no bez ovako teških posljedica.


Pročitajte više