Pola Hrvatske jutros je bilo u minusu. 7 cm snijega ima na Sljemenu

Foto: Ivica Galović/Pixsell, Index

KAKO je bilo i najavljeno, jučer je u cijelu zemlju stiglo pogoršanje vremena, možemo reći i kako nam se nakratko vratila zima.

Jučer tako na obali padala kiša, bilo je tuče, bure, ali i snijega. Snijeg je pao u Delnicama, na Ćićariji, na Sljemenu, ali i u Karlovcu. Bilo je grmljavine, silovite tuče...

Kako je bilo jučer možete pogledati ovdje.

Danas će biti nešto mirnije, ali dosta hladnije u odnosu na prošle dane. Jutarnje temperature bile su ispod nule na kopnu, na moru tek koji stupanj iznad nule. Snijega ima u Lici, ali i na Sljemenu gdje je jutros u 7 sati izmjereno 7 centimetara.

Tijekom dana na Jadranu se očekuje pretežno sunčano i vjetrovito. Drugdje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te uglavnom bez oborine. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, a na jugu može pasti još malo kiše, u zaobalju i snijega. Na kopnu će danju puhati umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu jaka i olujna bura mjestimice u Dalmaciji s orkanskim udarima, a na sjevernom Jadranu i sjeverni vjetar. Najviša temperatura uglavnom od 7 do 12 °C, javlja DHMZ.

Meteoalarm na jugu zemlje

Za Dalmaciju i jug zemlje na snazi je crveni meteoalarm zbog jakog vjetra.

Prognoza DHMZ-a po regijama

Istočna Hrvatska
Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te uglavnom bez oborine. Puhat će umjeren, ponegdje i jak sjeverni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 4, a najviša dnevna od 8 do 11 °C.

Središnja Hrvatska
Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a sredinom dana tek rijetko može pasti malo kiše. Puhat će umjeren, ponegdje i jak sjeverni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od -1 do 3, a najviša dnevna uglavnom od 9 do 12 °C.

Gorski kotar i Lika
Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a još u noći i ujutro u Lici može pasti malo snijega. Puhat će umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 2, a najviša dnevna uglavnom od 6 do 10 °C.

Sjeverni Jadran
Pretežno sunčano i vjetrovito. Puhat će jaka bura, s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura između 3 i 6, a najviša dnevna od 10 do 13 °C.

Dalmacija
Pretežno sunčano i vjetrovito. U noći i ujutro na jugu oblačnije, mjestimice još može pasti malo kiše ili poneki pljusak praćen grmljavinom, a u zaobalju i snijeg. Puhat će jaka i olujna bura i tramontana, a mogući su i orkanski udari. Najniža jutarnja temperatura između 5 i 8, a najviša dnevna uglavnom od 11 do 13 °C.

Sutra malo toplije

Djelomice sunčano, a uz postupno naoblačenje, popodne i prema kraju dana na zapadu mjestimice kiša, u gorju i snijeg, očekuje se sutra, javlja DHMZ.

Ujutro je na kopnu moguć slab mraz. Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, popodne jugo. Najniža jutarnja temperatura od -3 do 1, na Jadranu od 2 do 6. Najviša dnevna od 10 do 13 °C.

Detaljniju prognozu vremena pogledajte na Index Vrijeme.

Pročitajte više