Polančec u Remetincu: Ako sam kriv neka mi se isuše obje ruke i noge i neka krepam u najgorim mogućim mukama!

BIVŠI potpredsjednik Vlade Damir Polančec potvrdio je danas nakon ročišta u suđenju za aferu "Spice" kako će poštivati odluku suda i danas se javiti na 10-mjesečno izdržavanje zatvorske kazne jer je proglašen krivim da je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću iz državnog proračuna platio pola milijuna kuna za nepotrebnu stručnu studiju. Polančec se u Remetincu pojavio nešto iza 15 sati.

Objasnio je kako će najduže 30 dana biti u nadležnosti Centra za dijagnostiku u Remetincu, kojem će predati zahtjev za nastavak rada te da će poštivati svaku odluku Centra. Još je jednom naglasio kako nije kriv te da će to i dokazati pred Ustavnim sudom.

"Ako sam ja postupao s ciljem, namjerom, svrhom ili motivom da odvjetniku Miletiću pribavim nepripadnu imovinsku korist, daj Bože da izgubim oba oka, da mi se isuše obje ruke i obje noge i neka krepam u najgorim mogućim mukama koje možete zamisliti", izjavio je danas Polančec.

Pretpostavlja se da će Polančec, budući da je osuđen na kaznu zatvora manju od godine dana, biti u kaznionici otvorenog tipa iz koje će moći ići na posao i vikende. Također, dok ne izađe na slobodu, nekoliko puta na tjedan Polančec će iz zatvora odlaziti i na suđenje za aferu Spice, u kojoj se njega i bivše čelnike Podravke tereti da su tvrtku oštetili za više od 400 milijuna kuna.

"Spice", "Reflektori", "Ina-MOL"...


Polančeca je zagrebački Županijski sud u listopadu 2010. godine osudio na 15 mjeseci zatvora, ali mu je Vrhovni sud kasnije smanjio kaznu zbog olakotnih okolnosti. Pravomoćno je osuđen i u slučaju "Reflektori" i to na 12 mjeseci uvjetne kazne s rokom kušnje u trajanju od 4 godine.

Na županijskom sudu u Zagrebu trenutno mu se sudi za aferu "Spice", zajedno s bivšim čelnicima Podravke i njihovim poslovnim partnerima, zbog sumnje da su tvrtku oštetili za više od 400 milijuna kuna. USKOK ga je teretio i u aferi "Ina-MOL", za koju se trenutno na istom sudu sudi bivšem premijeru Ivi Sanaderu, ali i u slučaju prodaje jeftine struje TLM-u i mostarskom Aluminiju, čime je HEP oštetio za oko 600 milijuna kuna. U posljednja dva slučaja Polančec je nakon nagodbe postao svjedokom.

Pročitajte više