Polančec: Katastrofičari plaše ljude bez razloga, Hrvatska napreduje

POTPREDSJEDNIK Vlade Damir Polančec na večerašnjoj tribini HDZ-a u Splitu rekao je da katastrofičari plaše ljude bez razloga, jer Hrvatska napreduje.

Iznio je podatak o smanjenju nezaposlenosti u 2004., kada je, kako je rekao, otvoreno 20 tisuća novih radnih mjesta. Povećanje od tri tisuće nezaposlenih u prvom tromjesečju ove godine, u odnosu na isto razdoblje lani, nije pokazatelj za plašenje, rekao je Polančec. Istaknuo je da izvoz raste brže od uvoza i da je u pojedinim razdobljima pokrivenost uvoza izvozom 53 posto.

Spočitava se Vladi da najviše ulaže u Zagreb, ali to nije točno, rekao je Polančec i naveo da se samo u sanaciju splitskog odlagališta smeća Karepovac ulaže 60 milijuna kuna, da se ostvaruje veliki projekt Eko kaštelanski zaljev u kojemu Vlada sudjeluje s 50 posto, da poticajna stanogradnja u Splitu ide dalje, da se gradi dionica autoceste Split-Ploče vrijedna pet milijardi kuna, a da se ulaže i u ceste oko Trogira, Omiša itd.

Sve što je traženo iz ove županije, kao i iz drugih, financira se iz državnog proračuna, kazao je Polančec ističući kako Vlada osobito puno ulaže u obrazovanje i znanost. Tako u Splitu samo u tzv. Radmanov institut Vlada ulaže 20 milijuna kuna, a 380 milijuna kuna u Sveučilišni kampus.

Potpredsjednik Vlade Polančec ponovio je da je privatizacija Slobodne Dalmacije pri kraju, te da je ponuda Europa press holdinga prihvatljiva.

Također je rekao da će splitska Željezara dobiti državna jamstva pa će, po njemu, proizvodnja u njoj krenuti punim zamahom

Spomenuo je i da se privatizacija Sunčanog Hvara bliži kraju. Polančec ističe kako Vlada posebno puno ulaže u razvoj malog i srednjeg poduzetništva. To je potkrijepio podatkom da je u Hrvatskoj do sada otvoreno 216 poduzetničkih zona, a da je Vlada darovala zemljišta i objekata za razvoj poduzetništva u vrijednosti od 45 milijuna kuna.

Tribinu potpredsjednika Vlade Damira Polančeca u Splitu pod nazivom "Gospodarski trenutak Hrvatske i Splita" organizirao je Gradski odbor HDZ-a Split.

Pročitajte više