Polančec prijeti iza rešetaka: Draga Jadranka, sve što znam napisat ću u knjizi

DAMIR POLANČEC HDZ-u je poslao dva opširna pisma, naslovio ih je na glavnog tajnika Bačića, a u pismu donedavnu šeficu oslovljava s "Draga Jadranka".

Kako doznaje Novi list u pismima Polančec traži od HDZ-a da mu objasne kakav je njegov trenutačan status u stranci te što se događa sa saborskim istražnim povjerenstvom koje bi trebalo utvrditi činjenice vezane za privatizaciju Ine. Također, navodno je napisao kako želi da ga povjerenstvo pozove za svjedoka kako bi ispričao sve što zna o ugovoru s Molom. U drugom pismu Polančec je najavio i pisanje knjige o događajima koji su prethodili njegovom dolasku u Remetinec te boravku u pritvoru.

Primitak pisma potvrdio je HDZ-ov glavni tajnik Branko Bačić. "Danas ću Polančecu poslati pismo u kojem ga informiram o stvarima zbog kojih mi je pisao. Dakle, Polančec je pritvoren, na teret mu se stavljaju teške optužbe te smo ga suspendirali radi nanošenja štete ugledu HDZ-a. On je i dalje član naše stranke i sad je odluka na Sudu časti. Doista ne znam kad će se to stegovno tijelo očitovati, ali moguće je da će pričekati pravosudni ishod ovog slučaja. Mi, naravno, ništa ne želimo prejudicirati i ne tvrdimo da je Polančec za bilo što kriv dok mu se to eventualno ne dokaže, a predsjednica Jadranka Kosor u više je navrata rekla da se HDZ sigurno neće miješati u rad pravosuđa, Uskoka i policije", rekao je Bačić za Novi list.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.