Polančecova tužiteljica Laptoš u Seulu nagrađena kao tužiteljica godine

PRVA zamjenica ravnatelja Uskoka i državna odvjetnica u slučaju Spice Tamara Laptoš, dobila je danas u Seulu nagradu za "Tužitelja godine" od Međunarodnog udruženja tužitelja.

Nagrada je uvedena ove godine kako bi se ohrabrili tužitelji koji su pokazali izvanredne rezultate u domaćoj i međunarodnoj borbi protiv kriminala.

Laptoš je predložena od strane DORH-a, a tijekom primanja nagrade na 16. međunarodnoj konferenciji Međunarodnog udruženja tužitelja u Seulu održana je i videoprezentacija njezinog rada.

Podsjetimo kako je Laptoš jedna od dviju Uskokovih tužiteljica u slučaju Spice u kojem je optužen bivši potpredsjednik HDZ-ove Vlade Damir Polančec zajedno s još sedmoricom da su oštetili Podravku za 400 milijuna kuna. Polančecova je obrana tražila izuzeće tužiteljice na početku suđenja zbog njezine nepristranosti. Zahtjev je odbijen.

Laptoš je bila tužiteljica i u slučaju Reflektori protiv Polančeca i u slučaju naručivanja nepotrebne studije. Laptoš je bila tužiteljica i u slučaju Indeks.

Pročitajte više