Policajac kojeg sada terete za ubojstvo djevojke ide u zatvor

Foto: Screenshot HRT

Osječkom policajcu M.S. (27), koji je, nakon intervencije Državnog odvjetništva, ipak osumnjičen za ubojstvo 21-godišnje djevojke, određen je jednomjesečni istražni zatvor.

Istražni mu je zatvor određen zbog bojazni od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) promijenilo je kvalifikaciju kaznenog djela koje se stavlja na teret 27-godišnjem policajcu koji je u srijedu navečer usmrtio 21-godišnju djevojku u stanu u Osijeku u kojem su boravili. Sucu istrage osječkog Županijskog suda predložili su određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela.

Zbog sumnje na to da je neopreznim rukovanjem službenim policijskim oružjem u srijedu u stanu u Osijeku usmrtio 21-godišnju djevojku, Policijska uprava osječko-baranjska uhitila je 27-godišnjeg policijskog službenika, koji je priveden pritvorskom nadzorniku. Jučer su iz policije prvo neslužbeno stizale informacije kako je riječ o samoubojstvu, no u večernjim satima stigla je potvrda da je policajac usmrtio djevojku. 

Policija je objavila kako je kriminalističkim istraživanjem ustvrdila da je policajac izvan službe "zbog neopreznog rukovanja službenim naoružanjem ispalio hitac koji je pogodio 21-godišnjakinju", a ona je "preminula od ozljeda". 

Policija 27-godišnjeg policajca nije prijavila za ubojstvo, nego za blaže kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja. No Državno odvjetništvo je sada to promijenilo i policajca tereti za ubojstvo. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više