Policajac koji je pomogao SDP-ovcu lažirati prijetnje minirao je tajnu istragu?

Stjepan Kovač (lijevo) i Mario Sever (desno) Foto: Mario Naranđa/PIXSELL, Međimurske novine

MARIO SEVER je policijski inspektor kojeg se sumnjiči da je bivšem čakovečkom gradonačelniku, SDP-ovom Stjepanu Kovaču, pomogao lažirati prijetnje.

Naime, Kovača se sumnjiči za to da je uoči lokalnih izbora iskoristio svoj utjecaj kao gradonačelnik Čakovca kod Severa, a sve kako bi u suradnji s još jednim Kovačevim prijateljem Damirom Ledenčanom izradili lažne SMS prijetnje. Zašto je to napravio? Jer je Kovač, prema sumnjama istražitelja, htio otkriti tko stoji iza stranice koja je o njemu negativno pisala uoči posljednjih lokalnih izbora u svibnju.

Kako bi otkrili tko je napravio stranicu s koje su kritizirali Kovača, dogovorili su da će mu Ledenčan poslati prijeteće poruke, koje će potom prijaviti policiji. Sever je pritom navodno tražio da on vodi taj slučaj kako bi o svemu obavještavao Kovača. No to nije jedino kazneno djelo za koje je Sever osumnjičen.

Sever je jednom poduzetniku dojavio da ga prate?

Kako doznaje Telegram, USKOK tvrdi da je Sever minirao jednu tajnu istragu, odnosno da je lokalnom poduzetniku dojavio da je pod tajnim mjerama. Riječ je o poduzetniku koji ima nekoliko tvrtki u Čakovcu i Rijeci.

Prema dostupnim podacima, firme ovog poduzetnika i njegove obitelji bave se građevinskim radovima i ugostiteljstvom, ali i najmom, te trgovinom vozilima. Koji je točno dio poslovanja istražiteljima bio sumnjiv, još se ne zna.

No, kako dalje piše Telegram, USKOK sumnja da je Sever, kada je doznao da ga se prisluškuje i prati, poduzetniku dojavio da je pod tajnim mjerama. Zbog toga su posebne dokazne radnje u tom času propale, a jesu li istražitelji prije Severovog miniranja uspjeli prikupiti dovoljno informacija o sumnjivim poslovima ovog poduzetnika, bit će poznato u nastavku istrage.

Pročitajte više