Policajac koji je pretukao Ajkića pušten na slobodu

KARLOVAČKI policajac Kristijan Maglić koji je osumnjičen da je pretukao 20-godišnjeg Alena Ajkića pušten je jutros na slobodu jer su ispitani svi svjedoci na koje je eventualno mogao utjecati.

U isto vrijeme na ispitivanju je bio i Alenov otac Edmir Ajkić i to zato što je ispred suda psovao policajcima majku i vikao "Bando" zbog čega će, kako piše Radio Mrežnica vjerojatno dobiti prekršajnu prijavu. Podsjetimo, nakon saslušanja u ponedjeljak se ispred suda u Karlovcu dogodio mali incident kada su članovi Ajkićeve obitelji, prijatelji i susjedi ugledali trojicu policajaca koja su svjedočila. Alenov otac Edmir nije izdržao te im je povikao "bando" uz psovanje majke. Alen je jednom od njih dobacio  "crna Honda", čime mu je dao do znanja da zna kakav automobil vozi. Glasnogovornica Policijske uprave karlovačke Tamara Grčić potvrdila je za Index da se zbog tog incidenta istražuje 51-godišnjak koji bi mogao biti prekršajno prijavljen za vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika.

Zbog premlaćivanja 20-godišnjeg Karlovčanina šestorica policajaca PU karlovačke su suspendirana, dok je policajcu K.M. koji ga je pretukao određen jednomjesečni pritvor, iz kojega je danas pušten, kako bi se spriječila mogućnost utjecaja na svjedoke. Alena Ajkića policajci su pretukli prije desetak dana nakon što je na benzinskoj postaji kupio bon za telefon. Plavci su Ajkiću u brutalnom premlaćivanju polomili zube, kosti čeljusti, nosa i lica, zbog kojih je mladić već prošao nekoliko operacija.

Prva policijska verzija je bila da je Alen nakon vrijeđanja i omalovažavanja policajca pokušao napasti te je ovaj morao upotrijebiti "sredstva prisile", zbog čega je Alen pao na zemlju. Vrhunac cinizma u prvom policijskom izvještaju bila je rečenica da se Alen ozlijedio kada je, zbog alkoholiziranosti, pao i tijelom udario u sanduk.

Pročitajte više