Policajac koji je tukao i prijetio ženi je u zatvoru. Maltretirao ju je godinama

Ilustracija: Marko Mrkonjic/PIXSELL, 123rf

SUDAC istrage osječkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 40-godišnjem policajcu kojega se tereti da je u alkoholiziranom stanju verbalno i fizički napao svoju suprugu te prijetio pištoljem njoj i susjedu, izvijestio je Sud.

Tužiteljstvo je predložilo istražni zatvor zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji i prijetnje. Sudac istrage je prihvatio prijedlog jer postoje relevantni dokazi koji potvrđuju osnovanu sumnju pa je rješenjem odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog bojazni od ponavljanja kaznenog djela.

Prijetio i susjedu

Policajac je uhićen i privremeno udaljen iz službe nakon što je nedavno u alkoholiziranom stanju verbalno i fizički napao 34-godišnju suprugu koja je tijekom napada izašla iz stana u dvorište, gdje joj je suprug prijetio privatnim pištoljem koji legalno posjeduje. Kada je na dvorište izišao 39-godišnji susjed koji je čuo kako žena zove u pomoć, policajac je zaprijetio i njemu.

Po dolasku policije, koja je zaustavila daljnje nasilničko ponašanje kolege, osumnjičeniku je izmjerena koncentracija od 1,18 promila alkohola u krvi te su mu oduzeti službeni i privatni pištolj.

Zlostavljao ju je dvije godine

Tijekom ispitivanja tužiteljstvo je utvrdilo osnovanu sumnju da je nasilničko ponašanje osumnjičenika prema supruzi trajalo još od sredine 2017. sve do 10. rujna ove godine.

Sumnja se da je policajac u stanu u kojem živi sa svojom suprugom, protivno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, suprugu kontinuirano vrijeđao, govorio joj pogrdne riječi i dovodio ju u ponižavajući položaj.

To je kulminiralo izgredom od 10. rujna, kada je bio fizički nasilan prema njoj, a nakon što se ona zatvorila u sobu, uzeo je pištolj i nasilno razvalio vrata te joj s uperenim pištoljem upućivao prijetnje koje su se odnosile na nju i njene roditelje, braću i sestre.

Pročitajte više